Rosén-affären

I veckan som gick kom ju beskedet att ´Robert Rosén vill hem till Växjö. AIK:s sportchef Anders Gozzi och ordförande Peter Mellqvist var måttligt roade av detta besked. Roberts skäl tycks då vara, enligt tidningar och AIK, att Roberts flickvän inte trivs i huvudstaden och vill hem till Växjö. Detta tror inte AIK på utan hävdar bestämt att hela historien luktar skunk, och lägger skulden på Växjö Lakers som dom anklagar för att ha tagit kontakt med en kontraktsbunden spelare i deras stall och erbjudit ett kontrakt. Samtidigt anklagar man Robert Roséns agent, Jakob Hedin för att ha brutit mot agenternas regler som man skriver under när man får sin licens. AIK kommer också att anmäla båda till Svenska ishockeyförbundets diciplinnämnd.

Dom enda som uttalat sig i affären så här långt är AIK. Både Växjö Lakers och agent Hedin säger att Robert ägs av AIK och det är där vi är just nu. Växjö Lakers har också påpekat att Robert är en kille från regionen som det alltid finns plats för om han vill komma hem igen. Detta är dock det enda som sagts i affären. Inget mer som talar om vad som egentligen hänt. Därför spekuleras det hej vilt givetvis. Och alla är ju övertygade om att de dom tror är det riktiga. Är man AIK:are är det ena, och Lakersanhängare det andra….etc.

Jag ska också spekulera lite.

Jag tror det finns två olika historier som kan beskriva händelseförloppet i denna soppa.

1.
AIK och Robban har en kontakt ang. ev. förlängning och påök på sin lön nån gång kring nyår. Båda parter är intresserade av en förlängning, och Robban understryker att han trivs mycket bra i klubben. Under våren händer nått på det privata planet. (I detta vill jag inte spekulera) Robban omvärdera sin situation och kontaktar sin agent och berättar om situationen. Han ber agenten kontakta Växjö för att kolla av om saker går att lösa och om Växjö har plats för Robban. Detta tror jag tar ett tag. Växjö presenterar en ev. lösning för agenten som i sin tur kontaktar Robban igen och säger att det finns en lösning, och att Växjö är beredd att hjälpa till. Efter detta kontaktar Robban Anders Gozzi som informeras om situationen. Resten vet vi.

2.
I slutet av säsongen kontaktar Växjö Robbans agent och erbjuder honom ett riktigt monsterkontrakt och även en hjälp till ”Buyout” från AIK. Robban ser en stor chans att tjäna fina pengar samtidigt som han får komma hem. Robban omvärdera nu sin situation och meddelar Gozzi att han vill bryta kontraktet, med skälet som AIK har sagt, att hans flickvän mår dåligt och vill hem till Växjö. Resten vet vi.

Alternativ 1 passar nog alla Växjöanhängare, och denna story hoppas även jag är den riktiga, eller åtminstånde i närheten. Alternativ 2 är ju egentligen den story som AIK bestämt sig för.

Skulle nu alt 1 vara riktigt så tycker jag allt är frid och fröjd och ingen har begått nått fel. Ett kontrakt är givetvis ett kontrakt och skall fullföljas, men ska också kunna brytas och ska, tycker jag, brytas om man inte trivs. I ett sånt läge får varken klubben eller spelaren ut nått av läget.

Skulle alt 2 stämma och AIK därmed har rätt så kommer det troligtvis bli ett jobbigt efterspel kring detta. Både Robban och Växjö Lakers kommer få det rätt hett om öronen tror jag. Jag vet inte vad man har för överenskommelser i Elitserien mellan lagen, vad som är eller inte. Jag vet inte heller hur agenternas regler ser ut, vad dom får göra och inte. Men jag är ganska säker på att ALLA kommer att veta vad som gäller om alt 2 är den riktiga historien. Personligen hoppas jag att allt har gått riktigt till.

Både Vampola & Rosén?

Spänningen är stor nu, och jag tror att vi under veckan som snart är här kommer få hälsa både Petr Vampola och Robert Rosén välkomna. Indikationer finns på att båda två är klara för Växjö!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
10 Kommentarer
 1. Malul
  Malul says:

  Är det alt 1 som stämmer så har Gozzi smutskastat Robban och Lakers för en enormt lång period framöver.

 2. Putte
  Putte says:

  Dom indikationer jag fått nu, så tyder det mesta faktiskt på att det är alternativ 1 som ligger närmast sanningen.

 3. Anonymous
  Anonymous says:

  Jag hoppas förstås på att alternativ ett är den korrekta beskrivningen av hur det gått till. Att inte starta pajkastning i aftonbladet tyder i alla fall på att ledningen inte verkar ha svårt att hålla huvudet kallt. Om det varit någon eller några som känt till att det gått fel till så tror jag att den eller de börjat distansera sig för att undslippa kritikstormen.
  / Ollebolle

 4. Anonymous
  Anonymous says:

  Fixade nytt pass idag hos polisen och då kom Rosén och satte sig bredvid, så i Växjö är han i alla fall. Tillhör han AIK borde han väl rimligtvis vara i Sthlm och försäsongsträna… Jag tror att han är klar.

 5. Anonymous
  Anonymous says:

  Han har sjukskrivit sig hos AIK
  Övergångssumman och hans lön skvallrar väl rätt bra vilket alternativ som ligger närmast, om nu inte sanningen ligger mitt i mellan.

 6. Putte
  Putte says:

  Vilken övergångsumma? Enligt alla källor så är det Rosén som tagit kontakt med Lakers. Lakers har inte kontaktat Rosén initialt. Om nu Växjö skulle erbjudit Robban en monsterlön så borde man ju också vara 100% medveten om att AIK vill ha rikligt betalt. Då borde man planerat för det med. Och i sådana fall borde den här affären varit avklarad för länge sedan!

 7. Petson
  Petson says:

  Men alltså vi säger att alternativ 1 stämmer någorlunda, så gör växjö rosen och agenten FEL där också. Om nu rr vänder sig till sin agent först så ska INTE agenten vända sig till växjö utan till AIK och ingen annan stans, om idioten ändå vänder sig till växjö så ska växjö vända sig tillbaka till AIK och inte agenten med sin ”lösning” så med andra ord är alternativ 1 precis lika fel som alternativ 2

 8. Anonymous
  Anonymous says:

  Bra petso det stämmer precis så ska det hanteras,men med skygg lappar hos pop-laget så.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *