Målvaktsfrågan inför 12/13

Det återstår två viktiga positioner, nämligen målvakter, som vi inte har något av än. Om vi tittar lite vad vi har ledigt på marknaden. Vi kan ju utesluta tidigare rykten så som Daniel Hansen som bestämde sig för att stanna i Mora. Även Italien/Kanadensaren Daniel Belissimo ryktades ihärdigt till Växjö. Och det blev Elitserien för Belissimo, men inte Växjö utan Timrå IK istället. Jag drar lite i det jag vet finns där ute. Finns säkert fler!!

Martin Gerber – Växjö Lakers         Fotograf: Jonas Ljungdahl


Martin Gerber –
Växjö Lakers Hockey är ju givetvis en av de som är intressantast. Vår fantom mellan stolparna premiäråret. Rykten har gjort gällande att han fortfarande är aktuell och att det förhandlas. Och det tror jag nog stämmer, för jag vet inte varför man skulle hålla tillbaka uppgifter att Gerber är förlorad, om det nu är så. Han är nog i allra högst grad aktuell.

Julius Hudacek – Södertälje SK är ju den som det varit mest diskussioner kring. Hudacek återfinns i SSK den gångna säsongen där ha gjort ett kanonjobb. Tvåa i målvaktsligan efter Leksands Erik Hanses med en räddningsprocent på 92.6. Hudacek kan mycket väl vara en av målvakterna på väg in. Det är även bekräftat att han lämnar SSK.  

Fredrik Norrena – Linköping HC fick inte förlängt i LHC. Slutade 9:a i målvaktsligan på 91.77%. Detta är en målvakt jag bara slänger ur mig, då jag vet att han är ledig på marknaden. Känns inte som en värvning som stämmer in på Evertsson. Men det är ändå en mycket duktig och framför allt rutinerad målvakt.  

Erik Hanses – Leksands IF skulle kännas som en jättebra ersättare till Alsenfelt. 22 år ung, och ett jättelöfte. Har gjort en kanonsäsong i Leksand och vinner målvaktsligan på fina 92.95% och med 1.93 insläppta per match. Tror inte han skulle vara mogen för en förstaspade i ES, men en riktigt bra backup om vi får behålla Gerber. Erik har kontrakt med Leksand över 12/13 och jag tror inte han lämnar.  

Mikael Tellqvist – Modo Hockey lämnar Modo. Enligt tidiga rykten ville han hem och spela för Djurgården igen. Men det känns som det ryktet har svalnat. Även LHC har funnits med i ryktena kring ”Tellan”. Frågan är om Evertsson har nått intresse i denna man? Jag är även här väldigt tveksam.

Hannu Toivonen – Malmö Redhawks är ju troligtvis på drift bort från Malmö. Många säger då att detta skulle vara en dyr värvning. Men det måste ju bli en förhandlingssak om nu Hannu skulle vara aktuell. Eftersom inte Malmö kan fullfölja kontraktet lönemässigt på Hannu kan det ju knappast bli tal om nån Buy-Out situation. Det senaste MrMadhawk.se sa i fallet var att Linus Klasen kan vara på drift denna veckan men att det kan dröja ytterligare lite när det gäller Hannu. Ett långskott kanske, men inte omöjligt tror jag.

Men min övertygelse är ändå att minst en av dessa återfinns i Sjöalaget till hösten.

Men för att lägga in ytterligare lite silly-spänning i detta, så kan vi ju ta och titta lite internationellt också. För dom jag listat ovan är ju spelare som den gångna säsongen spelat i svenska ligor.

Eddie LäckVancouver Canucks är ju ett långskott, men finns ju ändå på Free Agent Listan och har inte fått chansen i NHL under hela säsongen utan har fått köra på i AHL med Chicago Wolves. Vancouvers GM säger dock att han ligger väldigt nära spel i NHL. Kom hem till sverige och kör ett år vett ja!!

Jonas GustavssonToronto Maple Leafs är där emot inget långskott tycker inte jag. Toronto har tackat ”Monstret” för det han gjort, men något nytt kontrakt blir det inte. Och jag tror inte att han kommer bli erbjuden något envägskontrakt av något annat NHL-lag. Här hoppas jag att Evertsson finns med och kollar av läget. Jonas skulle helt klart vara en mycket bra ersättare till Gerber om han försvinner.

Johan BacklundAdirondack Phantoms har det bara blivit totalt en spelad match i NHL för Philadelphia Flyers 09/10. Johan avslutade den gångna säsongen som ett lån hos Kärpät i SM-liiga. Dock känns inte Johan som nån som i dagsläget kan ta en förstaspade i ES. I så fall som backup. Tror att han hamnar i HA om han kommer hem till Sverige.

Av dessa tre finns det mest chans på ”Monstret” som jag uppfattar det. Och är det nu så att Jonas är på väg hem, hoppas jag verkligen att Evertsson är på.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *