Evertsson om läget just nu

SjöaGuden har haft en kontakt med Sportchef Henrik Evertsson under förmiddagen för att se om vi kan få ut nån information hur det för tillfället ser ut på värvningsfronten, rykten m.m.

En första frågan som då måste ställas är ju hur det är kring ryktet om den tjeckiska forwarden Petr Vampola. Det är längesedan ryktet uppkom och det har ju i stort sätt varit påskrivet och klart i alla stora medier. Och som det fullblodsproffs han är Evertsson, – så kommenterar jag inte spelare som INTE är klara, och han lägger även till ”och inte heller spelare som aldrig kommer bli klara”.

Detta svaret ger dock lite utrymme för spekulation. Detta kan ju klart betyda att det inte blev nått när det gäller Vampola. Kanske är det så att Växjö Lakers och Petr Vampola har haft en dialog men inte kommit överens. Det kan ju också vara så att man fortfarande förhandlar, men man är långt ifrån varandra. Men samtidigt så hade ju säkert Evertsson bekräftat om Vampola inte finns med i diskussionen längre. Vi lär nog få återkomma till detta ämne framöver.

En het potatis är ju givetvis målvaktssidan, och vad som sker här. Mycket spekulationer fram och tillbaka om än den ena än den andra. – Hur ligger ni till här?
– Vi har inte avskrivit någon målvakt, men samtidigt inte heller hittat hela vägen fram någonstans. Detta innebär att Gerber såväl som några alternativ till är fortsatt aktuella.Så målvaktssidan är fortsatt tom, och här tror jag inte kommer några som helst besked förrän efter VM. Att Gerber fortfarande är med i svängen känns bra. Personligen ser jag gärna en förlängning med Schweizaren.

Intensiva rykten gör också gällande att ni rycker och sliter i Viktor Fasth och ni även gett honom kontraktsförslag, finns det någon substans i dessa rykten?
När det gäller Viktor har vi inte haft någon som helst kontakt med honom. Jag förmodar att Viktor nu inleder en lång och framgångsrik NHL karriär till hösten, säger Evertsson avslutningsvis.

Frågor kring Robert Rosén har jag uteslutit då klubben inte kommenterar något kring den affären. Jag hänvisar till min tidigare artikel idag i frågan.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *