Nya uppgifter kring hanteringen av Rosén-affären

SjöaGuden kan avslöja information gällande förfarandet kring Roséns avhopp från kontraktet med AIK. AIK:s utspel om att Växjö Lakers varit aktivt i ett initialt skede är bara tomt snack, allt är bara politik. Man har tydligen svårt att på ett mer professionellt sätt bemöta det problem som uppstått, att någon faktiskt VILL lämna klubben (oavsett anledning). Sakta men säkert framgår det också i intervjuer mer och mer att AIK inte alls är lika säkra längre. Informationen som SjöaGuden tagit del av säger också att det finns en klar irritation inom Lakers väggar gentemot AIK:s agerande. Framför allt känner man ett stort vrede kring hur man attackerat Robbans flickvän i frågan. Men man väljer tydligen från Lakers sida att bita ihop, och inte ge sig in i någon medial pajkastning. Man väljer också att inte kommentera dom nya uppgifterna på frågan från SjöaGuden.

Så sammanfattningsvis kan man säga att Växjö Lakers med 100% säkerhet ALDRIG initialt tagit NÅGON som helst kontakt med Robert eller Roberts agent Jakob Hedin. Hänvisar istället till alternativ 1 i min tidigare artikel kring Rosén-affären. Det verkar som att det just för tillfället inte händer så mycket i frågan. Vad det betyder kan man bara spekulera i. En sak är dock säker, Växjö Lakers kommer inte att betala några monsterpengar för att få loss Robban. Men jag är samtidigt ganska säker på att man kommer att lösa detta på ett mycket snyggt och bra sätt!

UPPDATERING:
Robert Rosén är, enligt AIK:s hemsida klar. Enligt sportchef Anders Gozzi betalar Växjö Lakers 5 miljoner kr för att köpa loss Rosén. Dock valde AIK ganska snabbt att ta bort intervjun med Gozzi. Känns som AIK gjorde en groda här……

Snapshot av Marcus Glad!

————————————————-
Här är puffen på AIK:s hemsida som togs bort.
————————————————-
Och nu senare under eftermiddagen dementerar Växjö Lakers VD Anders Öman att Rosén skulle vara klar för klubben. Man är överens om vissa saker men det återstår en del ändå.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
34 Kommentarer
 1. Malul
  Malul says:

  Gött o höra,den olustiga känsla man haft övergår nu istället till ren och skär lycka.
  Klart som fan ingen vill stanna i en klubb med sådana avarter i sig.

 2. Anonymous
  Anonymous says:

  Spelar väl ingen roll vilken anledning han vill lämna för. Han ägs av AIK, och vill ni ha honom så får ni lösa ut honom. Finns inget mera att tillägga.

  Hoppas ni inte har lånat pengar för Vampola och Rosén för då kan lyckan bli kort!

  Lycka till med Vampola!

 3. Putte
  Putte says:

  Mitt inlägg handlade inte om i första hand om den ekonomiska frågan, utan det var ren spekulation från min sida när det gäller vad Lakers kan tänka sig betala. Och då pratar jag om hela paketet inkl. lön. Mitt blogginlägg handlade primärt om AIK:s hantering och smutskastning.

 4. Petson
  Petson says:

  Men alltså vi säger att alternativ 1 stämmer någorlunda, så gör växjö rosen och agenten FEL där också. Om nu rr vänder sig till sin agent först så ska INTE agenten vända sig till växjö utan till AIK och ingen annan stans, om idioten ändå vänder sig till växjö så ska växjö vända sig tillbaka till AIK och inte agenten med sin ”lösning” så med andra ord är alternativ 1 precis lika fel som alternativ 2

 5. Putte
  Putte says:

  Du kan ALDRIG belasta föreningen för att göra fel i den här situationen. Om Växjö blir upprings av Robert eller hans agent så jobbar dom utefter det. Det primärt viktiga i den soppan är att Växjö som förening INTE har tagit en initiell kontakt med Robert eller hans agent. Sen att Växjö vill ha hem Robert i nästa skede och hjälper till genom att köpa loss honom är en annan sak!

 6. Anonymous
  Anonymous says:

  Bra Putte att du hann skärmdumpa puffen med Gozzis kommentar kring den ”klara” affären med Rosén till Växjö Lakers.
  Fortsättning följer…..

 7. Anonymous
  Anonymous says:

  Putte. Det är ju faktiskt ROBERT ROSÈN själv som tagit upp detta med sin flickvän, ingen annan. Det finns svart på vitt. Som du kanske också vet så hade Jacob Hedin även hand om Fasth men han fick sparken för att Fasth tyckte att han inte skötte sig på ett lämpligt sätt. Är man anställd så går man till sin arb.giv först och främst o pratar med sin chef om det är några som helst problem. Man tar inte det med agenten så där spricker din filosofi att det skulle vara Rosén som tagit kontakten. ALLA vet, ja kanske inte du då, att Växjö redan förra året ville ha RR men då fick se sig i ändan efter honom då RR skrev ett tvåårskontrakt med AIK. Att RR så sent som i februari gick ut o talade om hur mkt han trivdes i Stockholm är en annan sak. Ni är och förblir en plastklubb som inte har en aning om vad moral och etik är.

 8. Anonymous
  Anonymous says:

  Rosen är inte så jäkla bra, visst är han bra men 5 miljoner! Som LHC -fan så fick man låna ut mårtensson och ”Weinis” för 8 miljoner under ett år, vilket gör att det blir 4 mille/spelare. Jag tror att alla sportchefer skulle ta någon av dem framför Rosen.

  Säger inte att detta är ett dåligt köp fast inte värd 5 miljoner för honom, fast i slutändan kan han vara värd det men likaså ett fiasko köp

  //Johan

 9. Petson
  Petson says:

  ”Du kan ALDRIG belasta föreningen för att göra fel i den här situationen” Jo lilla vän det är precis vad jag kan när föreningen vänder sig tillbaka till spelaren/agenten (om vi nu ska tro på din saga om att det är rr som kontaktat er från början) föreningen ska vända sig till spelarens arbetsgivare i det läget och ingen annan så enkelt är det!

 10. mezk
  mezk says:

  Detta kan vara den roligaste mest episka kommentaren jag läst _EVER_ i mitt liv på någon sportnyhetssida. Tack, du gjorde min dag Johan!

  ”Säger inte att detta är ett dåligt köp fast inte värd 5 miljoner för honom, fast i slutändan kan han vara värd det men likaså ett fiasko köp – Johan 2012 – LHC fan.

 11. Anonymous
  Anonymous says:

  Alltså.. det är ju inte dåligt, fast ändå dåligt. Det kan ju iofs bli bra, fast det är dåligt. #klartsomkorvspad #tydlighetäraocho

 12. Putte
  Putte says:

  Nu är jag iofs inte så liten…. min vän ;) Men det är nog ganska sällan föreningar/föreningar eller föreningar/spelare har direktkontakt utan det mesta handhas i den sportsliga världen via agenter. Och så är det nog även i detta fall vill jag tro. Det enda som jag känner är fel, om det nu skulle vara så är om det är Växjö som initierat kontakten med RR.

 13. Anonymous
  Anonymous says:

  Jäkligt moget inlägg må jag säga! Är du så jävla dum att du önskar att så många tusen ska dö, i åldrar från ca 5-99 år? Pga av att de håller på ”fel” lag enligt dig! Gör oss alla en tjänst, kryp tillbaka under den sten du krälade fram under! Förbannade jävla idiot!

 14. Anonymous
  Anonymous says:

  Rosen, hans brud, hans agent och Lakers har fått mycket skit för det här men Gozzi måste vara den största idioten i den här härvan. Man borde inte yttra sig innan något är klart, bra stil Evertsson kör på och dessutom ger det inte kvällstidningarna så mycket att ljuga ihop till.

 15. Bagdad-Bob
  Bagdad-Bob says:

  ”Det enda som jag känner är fel, om det nu skulle vara så är om det är Växjö som initierat kontakten med RR”

  Fattar du verkligen ingenting?
  Det är ju det som ÄR det stora felet, att/om Växjö tagit kontakt med Robert och/eller agenten och inte AIK i första hand. Ett regelbrott har då begåtts och Växjö kan även ha begått samma regelbrott gällande Viktor Fasth (men det lär man väl aldrig få veta).

  Är du så gravt efterbliven att du inte inser vilka konsekvenser detta kan ha för hockeyn i Sverige i stort, om det helt plötsligt skulle bli tillåtet för klubbarna att börja rycka i kontrakterade spelare utan den andra klubbens vetskap/tillåtelse? Det är så amatörmässigt att man knappt tror det är sant.
  Att ni dessutom har mage att måla ut Gozzi som boven i dramat nu är bevis nog på att ni är helt bortom räddning vad gäller självgodhet och brist på självinsikt.

  Ni är en liten pissklubb som verkar tro att ni kan bete er hur som helst mot en av Nordens största, äldsta och mest anrika föreningar utan påföljder. För tro mig, detta kommer aldrig att glömmas hos oss.
  Allmänna Idrottsklubben jävlas man inte med ostraffat, varken som spelare, agent, klubb eller supporter. Robert kommer få ett helvete privat under de närmaste åren och likaså hans agent, sen kan ni uppskrämt sitta och moralisera över det faktumet bäst ni vill…

 16. Putte
  Putte says:

  Det är väl kanske lite det som är ett av dom större problemen i den här härvan. Just att det är AIK det handlar om, och som nu blir av med en spelare av rang. Hade det vart någon av de lägre rankade spelarna så hade det med säkerhet varit god ton där ute. Som du skriver, ingen jävlas med AIK, trots att INGEN faktiskt gör det, så gör man det ändå av nån anledning.

  Ditt argument om att Växjö är en liten ”pissklubb” grundar du nog på att man är så pass mycket äldre, och då är man mindre. Växjö Lakers kommer kommande säsong omsätta uppskattningsvis ca 140 milj, det är ingen liten klubb med dom omsättningssiffrorna.

  Sen är det också lite typiskt att det blir hot av det också, i överflöd. Men vi hade nog väntat oss det. Det spelar ingen roll egentligen vad som är sant eller inte i den här soppan. AIK har förlorat en spelare och nån måste straffas. Gozzi och AIK gör allt för att skydda sin rygg mot vettvillingar!! ;)

 17. Anonymous
  Anonymous says:

  Det stora tuffa vargen (AIK) ni huffar och puffar men det verkar fan inte bli något av det? Ni kommer med tomma hot. Kan ni inte sluta tro att ni är så tuffa, ni är bara löjliga!

 18. Anonymous
  Anonymous says:

  Haha plastklubb ? Jag har suttit och läst på aftonbladet och i olika bloggar angående den smutskastning som pågår. AIK fans yttra sig i frågan och kallar RR för både det ena och det andra. En Klubb som AIK hör inte hemma i Svensk Hockey, det har jag alltid tyckt. Att slänga upp en interjuv i 5min och sedan ta bort den bevisar ju bara hur dålig ledningen är och att dom inte kan acceptera en spelar förlust på ett korrekt sätt. Lakers är ett elitserie lag som alla andra klubbar i elitserien. Vi kom precis som AIK från Allsvenskan.

 19. Anonymous
  Anonymous says:

  Vi reser oss och kommer tillbaka? Precis som AIK gjort, Timrå, Rögle, Skellefteå osv.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *