Troja – behåller viktiga pjäser

Troja får behålla 8 av sina top 10 i interna poängligan den gångna säsongen. Endast János Vas och Jesper Williamsson lämnar Trojatruppen bland dessa 10. Viktiga David Åhslin som förlorade sin far, förra stormålvakten Peter Åhslin, mitt under säsongen blir kvar. David kom tillbaka och gjorde en mycket bra säsong, och vann den interna poängligan.

Troja hade fyra inlånade spelare under säs 11/12, Oscar Fantenberg, Jesper Williamsson, Johan Linnander och Jesper Thörnberg. Ingen av dessa finns med i Trojas trupp inför 12/13. På backsidan försvinner förutom Oscar Fantenberg även Joel Backesten som var utlånad under säsongen till Mariestad och Tranås, samt Per Johnsson. På backsidan har man idag 8 spelare, och den sista in presenterade Jerry Andersson den 3/5. Det var Österrikaren Florian Iberer, senaste säsongen i Bundesliga, alltså Tyska andraligan. En producerande back, och enligt Jerry med mycket bra referenser från olika håll. Tycker det känns som Troja stärker offensiven på backsidan med Iberers ankomst. Iberer, Ziga Pavlin och Viktor Amnér blir den producerande backtrion kommande säsong.

På forwardsidan plockar man upp junioren Adam Alvedahl och Robin Wengdahl från de egna leden. Från Belfast Giants hämtar man den brittiska spelaren Robert Dowd. En poängspruta i EIHL. Senaste säsongen sanslösa 72 poäng (37+35). Den här värvningen känns aningen tveksam, men samtidigt har man grym respekt för Jerry Anderssons kunskaper, och troligtvis har han scoutat denna spelare väl. För 72 poäng i EIHL säger inte nånting i stort sett. Så det ska bli väldigt intressant att förlja denna värvning när Hockeyallsvenskan drar igång. Sen hämtar man 24-åringen Henrik Eriksson från Borås HC. En högerskytt med lite sniper egenskaper. En spelare jag tror Troja kommer få mycket nytta av. Man plockar också hem egenfostrade centern Markus Nilsson från Mörrum. Han pillade ihop fina 31 poäng (10+21) på 35 matcher med Mörrum i div 1. Få se vad han kan uträtta i allsvenskan.

Troja har alltså inte förändrat så där jätte mycket från förra säsongen. Man har behållit en stor stomme, och de som kommit in känns ändå de flesta som riktigt bra förstärkningar. Tror att Jerry Andersson åter igen gjort ett riktigt bra jobb. Som jag skrev tidigare ska det bli intressant att se om britten blir flipp eller flopp.

Jag tror Troja kommer vara med och kriga om den 7:e och sista PO platsen. Men dom kommer inte räcka ända fram. Troja slutar på en 8:e plats.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *