Sverige vs Ryssland

Sverige
Ryssland

Ikväll kl 20.15 är det dags för gruppfinal i ishockey-VM 2012. Platsen är Ericsson Globe Arena i Stockholm, och det ska bara vara fullsatt ikväll, 13.850.

Johan Franzén var befarat skadad i foten och avstod träningen igår. Men idag på värmningen fanns han åter på isen och kommer att spela ikväll. Lämnat VM har ju oturligt båda Förlundaspelarna Fredrik Pettersson och Joel Lundqvist gjort. Fredrik med en bruten underarm och Joel med en fraktur på okbenet. Forsatt skadad är ju även Detroitbacken Jonathan Ericsson. Inom kort förstärks Tre Kronors forwardssida upp då Nashvilles Patric Hörnqvist ansluter under helgen. Spelar med största säkerhet mot Italien.

Viktor Fasth vaktar buren och ska nu vara uttalad förstaval för Mårts. Matchen i matchen blir nog fighten mellan de två kollegerna i Detroit Red Wings, Henrik Zetterberg i Tre Kronor och Rysslands Pavel Datsjuk. Inte att förglömma Rysslands stora stjärna, Pittsburghs Evgeni Malkin. Här måste Sverige se up. Stora Malkin (191 cm) är ingen direkt fysisk spelare, men är otrolig på skridskona, ett mycket bra och hårt handledsskott, och utomordentligt duktig framspelare. Här gäller det att svenskarna ligger nära och absolut inte ger honom någon tid. Givetvis en nyckelspelare för Ryssarna. Sveriges nyckelspelare ikväll blir med säkerhet Henrik Zetterberg. Men jag hyser också förväntningar på Jakob Silfverberg. Jag tror det lossnar nu för Ottawas nya stjärna.

Sjöaguden.se tippar 5-3 till sverige.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *