Rögle BK – Nykomlingen

Tänkte titta lite på hur det går för vår nya konkurrent, bandyklubben från Ängelholm, Rögle. Klubben som hade en helt osannolik resa under säsongen 11/12. Stora problem under början av säsongen, att hitta ett vägvinnande spel. Inte nog med det, den mycket populära coachen Björn Hellqvist blir i början av Oktober tvungen att lämna sitt uppdrag i RBK pga av sin sjukdom, Parkinson. Till en början tar Roger Hansson över som headcoach, men ersätts senare av J20-lagets tränare Dan Tangnes.

Tangnes leder sedan laget genom en säsong som kan liknas lite kring en berg o dalbana. Men slutet blir en total succé, nått egentligen ingen trodde på. Men å andra sidan borde man tänkt annorlunda gällande RBK när dom väl var klara för kvalserien. För jag vill nog kalla Rögle för Sveriges mest rutinerade kvalserie lag. Detta blev den 7 kvalserierundan i rad för Ängelholmsklubben, imponerande.

INFÖR ELITSERIEN 12/13
Nu är det Rögle som är nykomlingen, och inte Växjö. Om vi då tar och tittar på Rögles roster så här långt, så ser den ganska klen ut. Vid dags datum endast två tillkomna spelare i förre Malmöspelaren Alexander Barta och Djurgårdaren Mathias Tjärnqvist. Man har just nu 13 forwards under kontrakt, varav 12 kommer med från allsvenskan. På backsidan finns det just nu 6, men där kommer troligtvis inte J20-spelaren Rasmus Bengtsson att få följa med klubben till Elitserien. Enligt Grönvita Sumo är Rasmus på gång tillbaka till Muskegon Lumberjacks i Florida för spel i USHL-ligan. Då återstår 5 backar, samtliga från Rögles allsvenska lag.

Sportchef Pelle Svensson har dock ambitionen att värva in en första femma till Rögles återkomst i ES. Det som förvånar undertecknad en del är att Rögle verkar jobba mycket med gammal skåpmat, om man nu får vara dum och kalla det så. Mathias Tjärnqvist har ju varit med Rögle i tidigare försök i finrummet. Och enligt rykten så har man jobbat en del kring andra f.d Rögleprofiler. Några av dessa är bl.a Vic Bartley, Mattias Sjögren och Ryan Vesce. Dock står en del av dom under kontrakt. Ytterligare rykten är bl.a Fabian Brunnström som just nu tillhör Detroits organisation. Men han har haft svårt på senare tid att ta en plats i NHL. En annan som dock verkar kunna vara på ingång är Philadelphias Andreas Lilja. Den 36-åriga skåningen kan enligt en del rykten vara på väg hem till Sverige, och det kan då luta åt Rögle.

Min känsla så här långt är dock att Rögle behöver få in ett antal spelare med rejäl spets på kvarvarande positioner, för att man ska kunna bli konkurrenskraftiga. Vi får se vad Pelle Svensson kan skaka fram från marknaden den närmaste tiden. Ser fram mot dessa matcher i höst. Åter får vi se halvnakna skåningar på läktaren, denna gång i Vida Arena.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *