Stora förändringar i HV71

HV71, smålands kollegan ser ut att byta ut en hel del spelare inför nästa säsong. Många välkända namn försvinner från klubben, och jakten pågår för att ersätta dessa. Men jag tror inte det blir alldeles lätt. Så här ser det ut just nu:

Nyförvärv: Elias Fälth (B) fr. Luleå, William Karlsson (F) fr. Västerås, Gustaf Wesslau (MV) fr. Djurgården, Sebastian Dyk (F) fr. HV71 J20, Sebastian Strandberg (F) fr. HV71 J20.

Förluster: Daniel Larsson (MV) till AIK, Andreas Andersson (MV) till Linköping, Noah Welch (B) till Växjö, Adam Almqvist (B) till Detroit Red Wings, Daniel Rahimi (B) till Linköping, Morten Ask (F) ingen klubb, Andreas Falk (F) till Kölner Haie, Kamil Piros (F) ingen klubb, Johan Linnander (F) ingen klubb, Daniel Grillfors (B) till Linköping, Jukka Voutilainen (F) till KalPa.

Mycket tapp har det blivit på backsidan. Noah Welch, Adam Almqvist, Daniel Rahimi och Daniel Grillfors lämnar alltså HV, och den enda back som tillkommit är Elias Fälth från Luleå. Känns som Stillman har mycket att jobba på inför säsongen. Helt klart måste han stärka upp backlinjen mer, och där tror jag också de största pengarna kommer att läggas.

Efter 6 säsonger i klubben lämnar assisterande kaptenen Andreas Falk klubben. Det blir spel i DEL med Köln kommande säsong. En av mina absoluta favoriter i HV, och som också gjorde 6 säsonger är Jukka Voutilainen. HV valde att inte förlänga med finnen, så Jukka vänder hem till Finland och spel i KalPa. Både Andreas Andersson och Daniel Larsson lämnar HV, och här har Stillman ersatt med Djurgårdens Gustaf Wesslau. Nån uppbackning till Wesslau har man dock ingen ännu.

Man har just nu 15 forwards under kontrakt och man har förlorat 85 poäng i Voutilainen, Falk och Piros. Och man kan ju knappast säga att man ersatt dessa med William Karlsson, Sebastian Dyk och Sebastian Strandberg. På nått sätt måste nog HV ersätta en del åtminstone av dessa tre herrar. Dom har ju faktiskt varit inblandade i mer än hälften av HV.s mål den gångna säsongen. Vi får vad Stillman plockar fram ur rockärmen den närmsta tiden framåt.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *