Där hjärnan tar slut, tar hoten vid

Idrott, klubbtillhörighet och stolthet känns ju som nått bra, nått fint. Men inte alltid, tyvärr. Jag känner att man kan likna idrottssupportrar vid religioner. De flesta, alltså majoriteten, har en sund knytning till sin klubb. Man älskar klubben högt och ärligt. Man går på alla hemmamatcher, och stora delar av lagets bortamatcher med. Man har även en sådan där behaglig hattattityd gentemot värsta rivalen, men inte mer än så. Sen har vi extremisterna, fundamentalisterna, där det inte finns nått på andra sidan gränsen. Finns ingen empati, ingen förståelse, inga möjligheter att ens kompromissa när det gäller klubben man älskar. Man hatar alla andra så pass mycket att gränser för beteende inte existerar. Vad som helst kan hända, vad som helst kan utföras utan en tanke på konsekvenser.

Idag har nyhetsmedia kavlat ut att Robert Rosén är hotad på olika sätt. Polisanmälan är gjord, och man pratar om skydd på olika sätt. Vad hände? Utan att egentligen ha en blekaste aning om vad som ligger till grund för Roberts beslut att lämna stockholmsklubben, så slänger folk ur sig hot av olika kaliber, en del betydligt värre än andra. Och tyvärr tror jag inte att det spelar någon roll för dessa människor vad den grundläggande orsaken är. Han väljer att lämna denna klubb under pågående kontraktstid, och det gör man inte mot deras klubb. Och jag tror inte att det ens skulle hjälpa om orsaken kom fram fullt ut. Det känns inte som att det finns några godkända skäl för att göra så mot AIK. Jag hade också blivit sur om elitseriens poängkung helt plötsligt brutit kontraktet och lämnat, men jag hade ganska snabbt kommit ner i varv och insett att vill han inte spela för oss, så ska han ju inte vara kvar. Orsaken är ju egentligen i ett sådant fall sekundärt. Men för Robert är det med all sannolikhet primärt.

Om man en månad säger att man trivs väldigt bra, för att nästa månad vilja lämna, så behövs det inte, i mitt tycke, speciellt mycket fungerande celler innanför pannbenet för att räkna ut att nått hänt som gör att han inte kan spela vidare i klubben. Men detta är kanske som skillnaden mellan en mördare eller våldsman och en normalt funtad människa, spärren finns hos den ene men inte hos den andra.

Jag hoppas det här får ett slut så fort som möjligt för framför allt Robert och hans familjs skull, så att både dom och han kan gå vidare i livet. Robert kommer givetvis att spela hockey igen till hösten, och förhoppningsvis i sin hemmaklubb Växjö, där han kommer att få allt stöd han behöver.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
9 Kommentarer
 1. Volcanus
  Volcanus says:

  Då kanske det är dags för herr Rosén att tala om orsaken till varför han vill lämna AIK om det nu inte bara är pengar vilket alla tror (förutom en liten klick i Växjö). Jag försvarar inte hot men det finns inte heller något försvar för det beteende som Rosén visat mot AIK och dess supportrar.

 2. Skörda
  Skörda says:

  Det var huvudet på spiken.

  Om något inte fungerar kan man inte till vilket pris som helst stanna kvar. Det finns gränser och vem vet egentligen något om orsaken, inte fler än några väldigt få personer. Alla andra är bara sådana som tror att de vet och då är vi där vid pannbenet igen.

 3. Volcanus
  Volcanus says:

  Han måste ju vara otroligt rädd efter hoten eftersom han gav sig ut på krogen, helt rätt plats att vara på om man är hotad, eller?

 4. Putte
  Putte says:

  Volcanus: Nu är det ju så att säkerligen väldigt många här nere vet orsaken till varför Robert lämnar AIK eftersom både hans och flickvännens familjer bor här. Säkerligen betydligt mer som har kunskapen här nere än där uppe. Sen är det ju så att personliga orsaker kan vara mycket, och det mesta har varken du eller jag med att göra, oavsett kontrakt hit eller dit. Han har inga skyldigheter att röja privat info mot vare sig AIK:S eller Växjös supportrar. Det finns en där uppe i Stockholm som vet betydligt mer om den verkliga orsaken än vad han gör sken av, det börjar på G och slutar på ozzi. Men har man bestämt sig för att Rosén agerar fult, så gör man som Anonym gör, letar fel som pekar ut Rosén som ”the bad guy”.

 5. Volcanus
  Volcanus says:

  Men herregud hur blåögda är ni där nere, tro fan att han inte går omkring och säger att jag får 250 000 mer i månaden av Växjö därför vill jag flytta ner.
  Har man personliga problem försöker man lösa dem med tillsammans med sin arbetsgivare istället för att kräva att få lämna.
  Jag vet hur många spelare som helst som pendlar till sina ”jobb”, Danne Josefssons familj ska tex bo kvar i Jkpg och han ska ha en övernattningslägenhet i Stockholm, det är ju inga jätteavstånd vi pratar om.

 6. Jamos
  Jamos says:

  Jo, men vi är alltid ansedda som blåögda här nere. Dock kan jag säga dig och alla andra AIK:are, att ni inte vet ett skit, och ni bara förutsätter en massa bara för att han väljer att lämna. Och jag kan säga att ni har fel på alla tänkbara punkter. Jag känner Robert väl och även hans sambo och deras familjer. Jag vet vad soim är sant och inte, därför gör det mig så in i helvetes förbannad när jag ser all skit som skrivs. Och den som är skyldig till all förbannad lögn är eran sportchef. Ni hävdar att: Växjö Lakers tar kontakt med Robban och erbjuder en monsterlön. FEL. Här nere vet vi att detta är fel. Robban kontaktade Växjö. Robbans kontrakt och lön är inte fastställd ännu. Ni hävdar att hans skäl är pengar. FEL. Det finns en personligt allvarligt underliggande orsak till hans avhopp, vad för nått, har ingen annan med att göra än dom närmaste till Robban, och jag skulle aldrig få för mig att yppa nått om det. Men som Putte skriver i sitt inlägg, det spelar nog ändå ingen roll vilken orsaken är.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *