Petr Vampola – destination Växjö

Ryktet har varit hett väldigt länge när det gäller Vampola, och ett tag började tvivlet sätta in om det verkligen skulle bli nån kärlek mellan parterna!!

Vampola är 30 år och kommer från den centralt i tjeckien belägna staden Žďár nad Sázavou.
Han kommer med 6 J-18 landskamper samt 64 A-landskamper med tjeckien. Enda fram t.o.m säsongen 08/09 spelade han i den tjeckiska ligan. Den säsongen avslutade han dock i KHL-laget Salavat Yulaev Ufa. Efter den korta sejouren i KHL gjorde han ytterligare en säsong med HC Plzen i tjeckiska ligan. Säsongen 10/11 blev det spel i KHL hela säsongen och han började i Traktor Chelyabinsk för att avsluta den säsongen i Avangard Omsk.

Och så inför säsongen 11/12 anlände han till Timrå IK i elitserien. Det blev dock inte en hel säsong i Timrå heller. Efter 20 matcher och 17 poäng (6+11) lämnade han Medelpad för spel i NLA i Schweiz för
Genève-Servette. Här gjorde han totalt 23 (3+13) och avslutade på ett mycket bra sätt när han hjälpte klubben kvar i NLA i playout spelet. Här blev det total 11 poäng på 9 matcher (3+8). Vampola är ingen utpräglad målskytt enligt CV:t, men däremot en ypperlig framspelare. Kontraktet är skrivet på 1 år.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
  1. Lalin
    Lalin says:

    Lite spännande har väl ändå sillyn varit Putte. Med tanke på namn som Vampola och Rosén? Men att få deras namn på papper tog sin tid och var lite påfrestande. :)

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *