Positiva möten i NHL konflikten – RBK sparkar spelare

Efter den förra misslyckade sammankomsten som ägar- och spelarsidan hade, så kom NHL bossen Gary Bettman och spelarna högste företrädare Don Fehr med förslaget att dom två skulle ta ett steg tillbaka och låta spelare och ägare mötas direkt istället. Detta har under inledningen av veckan påbörjats, och för första gången kommer det riktigt positiva vibbar från andra sidan pölen. Företrädare är nu istället organisationernas andremän Bill Daly för NHLPA (National Hockey Leauge Players Association) och Steve Fehr för ägarna av NHL. Efter dagens möte poängterar både Daly och Fehr att detta troligtvis var det bästa mötet hittills, men samtidigt gör man klart att det fortfarande är mycket att jobba med. Och mötena kommer att fortsätta.
Mötet har samlat 6 ägare som möter 18 spelare. Spelarna som som är anslutna är följande:

Craig Adams
David Backes
Michael Cammalleri
Sidney Crosby
B.J. Crombeen
Mathieu Darche
Shane Doan
Ron Hainsey
Shawn Horcoff
Jamal Mayers
Manny Malhotra
Andy McDonald
Ryan Miller
George Parros
Brad Richards
Martin St. Louis
Jonathan Toews
Kevin Westgarth

Lockouten är inne i ett ganska kritiskt skede, och skulle detta misslyckas är det inte mycket som talar för att vi får någon NHL-hockey denna säsong. Men det känns oerhört positivt just nu, och nu sitter man bara på helspänn för att få mer info från dessa möten.

****************

Rögle sparkar två av sin backstjärnor, två spelare som lovordades stort och tydligt när man värvade dom inför säsongen. Tom Preissing och Martin Strbak, två spelare som egentligen kom från tunga och misslyckade sejourer i KHL och och NLA, men som ändå presenterades som spelare med potential och framgångsrika säsonger i sina respektive tidigare klubbar. Två chansningar kan väl så här i efterhand säga. Rögle meddelar att man kommer täck upp deras platser med spelare under ifrån. Tycker detta känns som ett vettigt beslut av RBK, då deras stora problem så här långt är att deras spets inte alls levererar.

GameDay imorrn, Växjö Lakers vs Frölunda Indians. Så håll utkik på sjöaguden.seSJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *