Sjöaguden önskar ett gott slut

Ett ganska turbulent år för mig personligen, men samtidigt ett väldigt spännande år går mot sitt slut. På hockeyfronten har det hänt väldigt mycket. Året började med att Sverige äntligen blev världsmästare igen för juniorer. Alla minns vi avgörandets sekunder när Mika Zibanejad avgjorde i sudden och Chris Härenstam och Mikael Rehnberg blev total waco och tårarna sprutade på dom. Och själv var man ganska nära samma känsla och håren reste sig på armarna. En mäktig känsla.

Växjö Lakers klarade kontraktet efter sitt första år i Elitserien, samtidigt som 12/13 så här långt varit lite mer upp och ner. Silly season bjöd på bl.a Gerber och Iggulden till Rögle, Heikkinen till Schweiz och så den stora fnurran under våren Rosén Gate som den kom att kallas. Robert Roséns omtalade övergång från AIK till Växjö. En sak som fick hela hockeysverige att debattera. Ryktena sa att övergången kostade Lakers 5 milj kr, en hisnande summa. Att det sedan inte gått speciellt bra för killen i sin återkomst gör ju att summan smakar ännu mera bäskt.

Leksand och Tingsryd har varit på tapeten under hösten 2012, och det pga ekonomiska problem. Leksand är i skrivande stund under rekonstruktion och TAIF jobbar för att få in pengar för att täta upp den likviditetsbrist som råder. Frågan är om det kommer mer problem under våren, med tanke på de NHL lockoutade spelare som tagits in i HA.

Sedan har vi ju då den stora NHL konflikten som fortfarande pågår. Just idag på självaste nyårsaftonen kan besked om säsongen komma då parterna möts i nya förhandlingar. Få se om 2013 börjar med NHL spel eller ej.

Åter igen pågår J-VM, denna gång i Ufa i Ryssland, och Sverige spelar sista gruppspelsmatchen idag på nyårsaftonen, och lirar för en direktplats till semifinalspelet.

Och ett nytt år står för dörren inom några timmar.

Sjöaguden vill önska alla sin läsare och övriga ett riktigt GOTT SLUT och ett GOTT NYTT 2013!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *