Läget i elitserielagen Del 2.

Igår kollade vi in nykomlingarna Leksand och Örebro. Idag kör vi vidare och gör en översyn av AIK. Gnaget var ju också ett lag som slogs för sitt liv tillsammans med Växjö, Timrå och Rögle under i stortsett hela grundserien. Men man var ändå det laget som avslutade starkast och närmade sig Brynäs på sista slutspelsplatsen och var mycket nära att utmana på riktigt. Men precis som för Växjö Lakers blev det tidig semester.

Sedan dess har det varit ganska tyst kring AIK. Man har tappat både tränaren Anders Eldebrink som sportchefen Anders Gozzi. Daniel Rudslätt har tagit över Gozzis viktiga roll och ska försöka bygga upp ett nytt AIK. I nuläget sitter man på 2 målvakter, 5 backar och 11 forwards. Detta innebär att AIK troligtvis ska ha in totalt 5 spelare till, 3 backar och 2 forwards. Den enda värvningen som gjorts så här långt är Marcus Nilsson från BIK Karlskoga, en bra värvning, men inget som kommer göra någon jättestor skillnad för AIK. Så här långt är det inga större förändringar i AIK:s trupp jämfört med den gångna säsongen. Jag tror nog AIK måste ha in minst 3 spelare av grov kaliber om man ska kunna utmana ordentligt nästa säsong. Framför allt måste man ha in ordentligt med pulver i sitt försvar som jag ser det. Offensiven ser ändå rätt hyfsad ut tycker jag. Rykten till AIK, officiella och inofficiella är bl.a Richard Gynge – Lev Praha, William Nylander – SSK och Jonas Andersson – Torpedo Nizhny Novgorod.

Sen har vi Brynäs IF, som kom ner på jorden ordentligt efter fjolårets SM-guld. Ut med buller och bång mot Skellefteå i kvarten, 4-0 i matcher och tidig semester. Brynäs var det klart sämsta laget i elitserien sista 10 omgångarna, riktigt bedrövligt. Just nu har man 2 målvakter, 7 backar och 9 forwards och bör få in ca 5 spelare till även dom. Och ska man få till en förändring när det gäller tabellplacering nästa säsong måste man få inte bättre spelare helt enkelt. Spelare som lämnar är bl.a Mats Lavander, Fredrik Styrman och Daniel Widing. Man har än så länge inte presenterat något nyförvärv, men vi kan vara ganska säkra på att det väldigt snart bli officiellt att Lukas Kilström ansluter till Gävlelaget ifrån Luleå. Ett av de hetaste rykterna. Andra som hörts är Daniel Brodin från Ässät och Anton Rödin från Chicago Wolves.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *