Läget i Elitserielagen Del 3

Vi fortsätter nu med kontrollen av var lagen i elitserien just nu befinner sig i sitt lagbygge inför säsongen 13/14. Jag har tittat igenom nykomlingarna Leksand och Örebro, där det sedan dess har hänt så mycket som att i Leksand har Mark Hurtubise fått lämna dalalaget och Jens Jacobs har tillkommit från Luleå. I Örebro är det än så länge tyst.

Idag tittar vi på Frölunda och Färjestad och vi börjar med Frölunda där Lill Kenta nu lämnat sin tjänst som headcoach och lämnat över till före detta förbundskapten för J20, som förra året drev J-kronorna till ett efterlängtat VM guld, Roger Rönnberg. Den nya Frölunda coachen har påbörjat en utrensning och nybygge. Spelare som Jari Tolsa, Fredrik Eriksson, Viktor Svedberg, Fredrik Sjöström, Mikael Johansson, Pebben Axelsson, Sebastian Collberg, Julius Hudacek och Patrick Galbraith lämnar truppen. Båda målvakterna lämnar alltså, och är utbytta mot bl.a Lasse Johansson från Västerås som jag tycker är en riktigt bra värvning av Frölunda! En målvakt jag gärna sett i Växjö.

På forwardsidan har man så här långt tagit in Alexander Wennberg från Djurgården. En ung lovande 18 åring med en riktigt bra säsong bakom sig i allsvenskan. Man plockar in ytterligare en stockholmare i form av Robin Figren, närmast från Linköping och IK Oskarshamns Kanadensare Evan McGrath som senaste säsongen stod för 50p varav 22 mål i hockeyallsvenskan. På backsidan tar man in Tom Nilsson från Mora, och från Djurgården kommer också Erik Gustafsson samt Emil Djuse från SSK. Precis som Växjö gör Frölunda en rejäl föryngring av laget inför nästa säsong, och jag tycker laget ser riktigt intressant ut så här långt! Roger Rönnberg har säkerligen ordentlig koll på vilka unga spelare som kommer hålla för ES spel. Ska bli kul att följa detta bygge! Tror absolut att Göteborgarna blir att räkna med nästa säsong. Avslutningsvis tittar vi vilka intressanta rykten som finns kring Frölunda, och där hittar vi Jonas Ahnelöv i Modo och André Burakovsky från Malmö, två riktigt intressanta namn. Få se om någon av dom eller kanske bägge till slut landar i Karlstad.

Färjestad då, som 2011 blev svenska mästare har två semifinalförluster på raken nu och kommer behöva förändra i laget för att nå längre. I årets semifinal mot Luleå räckte man inte alls till och jag tror att Loob m.fl inser att man måste förändra vissa delar då det i den här klubben endast är final som räknas som en godkänd säsong. Marcus Paulsson lämnar för Davos och gamla trotjänaren Micke Johansson med 8 säsonger i klubben får inget nytt kontrakt av klubben. En som också ryktas bort är Chris Lee som givetvis är en spelare som Färjestad vill ha kvar. Troligtvis kommer man även förlora succémålvakten Alexander Salak som är högaktuell för KHL-spel. Samtidigt som man tacka av en del vassa namn så har man också förlängt med en del riktigt viktiga spelare så som Ville Lajunen, Marius Holtet, Magnus Nygren och Jocke Hilding. Två namn har man nya i rostern så här långt och det är backen Niklas Arell från BIK Karlskoga och Pontus Åberg från Djurgården. Pontus anser jag är en riktigt bra värvning av Karlstadklubben, och kommer garanterat att leverera. På målvaktssidan har man kontrakt med Pettersson-Wentzel och Salak, men den sistnämnde tror jag försvinner och då behöver man täcka upp jämte PW med en ny fantom. Tittar vi till rykten runt Färjestad är det intressantaste så här långt backen Tomas Skogs från Skellefteå. Den nyblivna svenska mästaren fick ihop 13 poäng den gångna säsongen. Men det mest imponerande är ändå +21 i +/- ligan. En annan som kan vara på gång till Karlstad är Rögletalangen Dennis Everberg. Få se vad Färjestad kan vaska fram för ytterligare förstärkningar till de lag som ska ta karlstadslaget till SM-final 13/14.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *