Läget i elitserielagen Del 4.

Då gör vi en ny översyn av ES lagen just nu, och idag kollar jag in våra rivaler i norr, HV71. HV, precis som många andra lag, gör ju en storrensning just nu där många lämnar klubben. Och många av dom är spelare som varit ett tag i Jönköpingsklubben. Daniel Fernholm, Dan Spang, Mikko Luoma, Rhett Rakhshani och Oscar Sundh är några av de som lämnar laget. Den sistnämnde ryktades senast igår både till Skellefteå och Luleå, och det är nog högst troligt att han hamnar i nån av dessa norrlandsklubbar. Känns lite märkligt med både Oscar Sundh och Rhett Rakhshanis sortier från HV71. Oscar Sundh skriver ju på facebook att tålamodet var över och han kunde inte längre invänta ett kontraktsförslag från HV. Rakhshani har ju Stillman i efterhand sagt att han gärna ville ha kvar, och nu Sundh, som han heller inte gett något besked. Vill man ha kvar en spelare måste man ju hålla en kontinuerlig dialog med dom, men Stillman verkar köra ett annat race.

Om vi tittar på vad man fått in i laget så här långt, så är ju givetvis gårdagens värvning av Rögles Ted Brithén den som sticker ut mest. För övrigt har man tagit in två backar som skall täcka upp luckorna efter Trygg och Luoma. Stefan Johansson från AIK och Johan Larsson från HPK i SM-liiga känns väl….sådär?!? Jag vet inte riktigt hur jag ska bedömma HV:s trupp så här långt. Är tveksam till om det har blivit en större förbättring. Man har i dagsläget 3 målvakter, 7 backar och 13 forwards. Någon till ska nog säkert in, men sen börjar det bli trångt, och denna någon bör nog vara någon med spetskunskap om det ska bli ett lyft för HV nästa säsong

Linköping meddelade idag att Niclas Hävelid har gjort sitt på hockeyplanen och lägger grillerna på hyllan. LHC har redan en ganska stor trupp och jag tror inte man kommer ösa in speciellt många spelare till. Man har just nu 3 målvakter, 10 backar och 13 forwards. Man släpper Goren och Pavlikovski, och Robin Figren sticker till Frölunda samt Carl Söderberg som redan lämnat för Boston Bruins i NHL och där redan levererat ett ass på 2 matcher.

Tre intressanta namn har anslutit så här långt och dessa är Joachim Rohdon från Timrå, Jonas Junland från Pelicans samt Joakim Hagelin från Oskarshamn. Rykterna är inte så många när det gäller LHC. Det senaste är skåningen Mattias Sjögren, som just nu tillhör Hershey Bears i AHL, och har tidigare spelat för Färjestad säsongen 10/11. Linköping kan man definitivt räkna med även nästa säsong, och jag tror förlusten av Söderberg inte kommer påverka speciellt mycket. Det tycker jag man visade klart och tydligt i kvartsfinalspelet mot HV när man tappade honom efter crossheckingen på Ledin i första matchen.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *