Sundh lämnar HV – var beredd på lönesänkning

Igår blev det officiellt att Oscar Sundh lämnar HV. Rykten säger bl.a att resan går till Skellefteå eller Luleå. Jag kom ihåg när det blev klart att Rhett Rakhshani skulle lämna HV för Växjö, och man dagen efter kunde läsa att Fredrik Stillman beklagade att Rhett lämnade, och han gärna hade sett honom kvar i truppen. Senare fick vi Rakhshanis version som sa att kontakt mellan parterna gjordes redan runt juletid, där diskussioner om en förlängning av kontraktet påbörjades. I samband med att Rakhshani hamnade i en liten formsvacka så slutade helt plötsligt kontakterna mellan honom och Stillman. Rakhshani ville säkra upp nästa säsong i god tid, och eftersom inte HV kom med något kontraktsförslag valde han att lämna, då han hade erbjudande från Växjö.

Efter att det igår blev känt att Oscar Sundh lämnar HV71 så skrev Oscar på facebook att han gärna hade stannat i HV, men att tålamodet tröt då inget kontraktsförslag över huvudtaget hade kommit från HV och Stillman. Stillman säger senare i HVTV att en kontinuerlig kontakt har hållits med Oscar där man påpekat att man gärna ser honom kvar i HV fast kanske till en billigare peng. Idag svarar dock Oscar Sundh via en kommentar i en tråd på facebook på följande sätt: -”Jag var inställd och beredd att gå ner i lön för att få stanna. Men det är svårt att gå ner i lön när man inte får ett enda kontraktsförslag. Det var inte mycket sanning i något av det som Fredrik sa angående mig i intervjun tyvärr..”

Med tanke på turerna kring både Rhett Rakhshani och Oscar Sundh, så undrar man ju hur Fredrik Stillman jobbar med spelarna i HV71. Tycker det känns som man har kommunikationsproblem. Om man nu påpekat för Sundh att man gärna ser honom kvar i klubben men till en billigare peng, borde man då inte ge honom ett kontraktsförslag som han kan ta ställning till. Stämmer Oscars version av detta känns det helt klart märkligt. Och jag tycker att Fredrik Stillman ser en aning besvärad ut i intervjun.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *