Växjö Lakers rensar även i Junior-leden

Tim Athley lämnar J20

Växjö Lakers spelade i J20 Superelit Södra den gångna säsongen. Och vid jul delar man på serierna då de 5 bästa från södra respektive norra bildar J20 Superelit Top10, och resterande 10 från södra och norra bildar en fortsättningsserie J20 Superelit. I grundserien slutade Växjö på en 8:e plats, hela 21 poäng ifrån Top 10 placering. Så det blev fortsättningsserie istället. Även där slutade man på en 8:e plats, dock bara 2 poäng från slutspelsplats. Och detta känner man från klubbhåll att man inte är nöjd med, och man har bestämt att man ska satsa hårt inför kommande säsong.

Därför gör man nu en rejäl utrensning. 7 stycken försvinner naturligt pga av att dom är överåriga, alltså födda 1993. Förutom dessa 7 naturliga förluster väljer klubben att be 9 st 94:or och 2 st 95:or att lämna klubben. Alltså hela 18 spelare kommer att lämna Växjö Lakers J20. Det mest överraskande beslutet är nog att man väljer bort en spelare som Tim Athley, som den gångna säsongen gjorde 20 mål på 34 matcher i J20 Superelit. Han var även utlånad för spel i Div 1 med Visby/Roma i 5 matcher.

Varför man väljer en sådan total utrensning är ju lite svårt att förstå. Det borde ju finnas en hel del spelare man kunde bygga runt. Och att man väljer bort egna spelare som fortfarande har åldern för J20, och är lovande, som Tim Athley. Dock finns det dom som säger att Tim själv valt att lämna, troligtvis för spel på andra sidan atlanten, mest pga att han inte fick något A-lagskontrakt. Det finns just nu 2 spelare i truppen. Den ena är den danska juniorlandslagsmannen Nick Olesen som närmast kommer från J20 spel i BIK Karlskoga. Och under onsdagen kom spelare nummer 2 in i Växjös trupp och det var Marcus Gällstedt, närmast från J20 och Div 1 spel i Falu IF. Så just nu består J20 truppen av en vänster och en högerforward. Johan Thelin har ganska mycket kvar att göra innan han kan ta sommarlov i alla fall.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Marcus Glad
    Marcus Glad says:

    Det finns tvåsiffrigt med spelare i J20 klara,vad som gör att de inte persenterats är en gåta för mig.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *