Läget i elitserielagen Del 6

Sist ut i den här omgången av lägeskontroll  om lagbuýgget i elitserielagen är två lag som möts i premiären den 14 september i Vida Arena, nämligen Växjö Lakers och Modo Hockey.

Och vi börjar kolla läget hos Modo Hockey. Modo som även i år lyckades ta sig till slutspel, och den här gången med ganska bred marginal ner till det där jobbiga strecket. Men det blev respass direkt i kvartsfinalspelet mot Färjestad med 4-1. Man har en hyffsat stor trupp redan innehållande 3 målvakter, 5 backar och 13 forwards. Sundström, Nagy, Müller och Madsen lämnar klubben, och det gäller även målvakten Alsenfelt som kommer husera i Leksand istället. Man har tagit in två bra killar ifrån Timrå, Oscar Hedman och Simon Önnerud känns som gedigna värvningar. Man har även plockat in intressanta 29 åriga Jeff Tambellini, tidigare tillhörande Vancouvers organisation innan han för två säsonger sedan anslöt till Zürich i NLA. Tambellini har kritat för ett år med Ångermanlnds stolthet. Man har under säsong gjort bra förlängningar med bl.a Dave Spina, norrmannen Kristian Forsberg och Mattias Ritola. Tycker Modo ser intressant ut och med nya ledarorganisationen med Anders Forsberg i spetsen tror jag att man redan nu kan säga att Modo blir att räkna med.

Sen kommer vi då till Växjö Lakers som man redan nu kan säga gör en föryngring av laget. Inför nästa säsong är det endast 3 spelare kvar ifrån den succé trupp som tog klubben upp till finrummet säsongen 10/11. Dessa 3 är kapten Johan Markusson samt ass kapten Erik Josefsson och Jeremias Augustin. Holös, Hlavac, Andersson, Hjalmarsson, Saviano, Eriksson, Linder, Karlsson och Urbas lämnar klubben. En rejäl utrensning med andra ord. Man förlängde med en viktig trio i slutet på säsongen, Noah Welch, Dennis Rasmussen och Tomi Kallio stannar i klubben. Truppen består just nu av 1 målvakt, 7 backar och 11 forwards. En av de första värvningarna blev Rhett Rakhshani som hämtades från HV71. Man har tappat 3 spelare på backsidan, men har också knutit till sig 3 nya. Sebastian Ericsson från Timrå, Ville Varakas från HIFK samt Eddie Larsson från BIK Karlskoga har anslutit. Den sista bekräftade spelaren in är en ung lovande talang i form av gamla Luleålegendaren Johan Strömwalls son, Malte Strömwall. En 18 åring, som de 2 senaste säsongen gjort bra ifrån sig i den nordamerikanska juniorligan WHL, med klubben Tri-City Americans.

Starka rykten finns kring den finska forwarden Jani Lajunen, senast i Peoria Rivermen i AHL. Jani som är världsmästare med Finland i Bratislava 2011. Fler spelare ska in, och det gäller även målvakt. Fredrik Norrena lämnar hockeyscenen som aktiv och blir istället målvaktstränare i TPS. En målvakt som har nämnts (Aftonbladet) är landslagets och Kärpäts målvakt Johan Backlund. Detta är dock ett mycket tveksamt rykte. Just nu befinner sig Växjös sportchef Henrik Evertsson i nordamerika för att följa en hel del matcher i AHL slutspelet, och kanske hitta lite nya kort att smälla upp på bordet.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *