AIK riskerar spel i kvalserien

Nu påbörjar jag en ny genomgång av lagen, som jag gjorde under april. Med en liten skillnad att jag nu även kommer att tippa en preliminär placering på varje lag också. Min slutliga placering på varje lag sätter jag veckan innan seriepremiär. Först till rakning är Solnas stolthet, AIK!

AIK har fått sin tränarstab klar i alla fall, något som man inte hade färdigt när jag gick igenom dom senast. Dom är tre herrar som ska dela på ansvaret och de två första in var Rickard Franzén och Mats Lindgren. Den tredje och sista byggstenen hämtade man från värsta rivalen Djurgården och bestod av Mats Bäcklin. Bäcklin stod jämte Roger Melin i AIK:s bås när klubben återtog sin plats i högsta serien. Vad detta innebär är svårt att sia om just nu.

Tittar man på laget och de som hänt från förra säsongen så tycker jag AIK står ganska still, eller t.o.m tar ett par kliv tillbaka, och då med ögonen på pappret. Man valde tidigt att inte förlänga med trion Frisk, Lilleström Karlsson och Chris Beech. Utöver dessa har man på backen tappat Tobias Viklund till KHL och Stefan Johansson till HV71. Och när det gäller AIK:s skyttekung, Broc Little så är hans mål spel i nordamerika, men AIK håller dörren öppen med förhoppningar om att han väljer ett spelår till Sverige och att han då väljer Solnaklubben.

AIK hamnade på en 9:e plats i fjol och jag tror den placeringen försämras radikalt om man inte kommer upp med nått riktigt bra de sista månaderna innan seriestart. De enda tillskotten så här långt består av två forwards i form av Mark Hurtubise senast från Leksand och Marcus Johansson från BIK Karlskoga. Givetvis två bra spelare, men dock två spelare från Hockeyallsvenskan som kan bli fågel men likväl fisk. Det mest positiva tycker jag kom på midsommaraftonen då expressen talade om att ett kontrakt är klar med hemvändande backen från Luleå, Fredrik Svensson. Men Fredrik är en riktig ålderman med sina 38 år, och frågan är hur motiverad han är. Trligtvis hyfsat billig affär för AIK.

Nej, jag tror inte alls på AIK detta år, inte just nu i alla fall. Man måste komma upp med någon riktigt bra back till, och sedan är frågan vad som händer i fallet Broc Little. Troligtvis blir han i så fall en ganska dyr affär för AIK denna gång.

Min preliminära placering:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. AIK
12.

IN:
Marcus Nilsson – BIK Karlskoga
Mark Hurtubise – Leksand IF

Rykten IN:
Fredrik Svensson – Luleå
Mikael Nylander – Södertälje SK
William Nylander Altelius – Södertälje SK

UT:
Kris Beech – Ej klart
David Lilleström Karlsson – Ej klart
Stefan Johansson – HV71
Tobias Viklund – Avtomobilist Yekaterinburg
Andreas Frisk – VIK Västerås HK
Niklas Lundström – S:t Louis Blues

Rykten UT:
Broc Little – Ej klart

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *