GameDay: R-linan mot Arlbrandt & Co

I skrivande stund sitter jag i hockeybussen på väg till Linköping, och inväntar rapport från Växjö Lakers om dagens lag. En dag som börjar med en förfrågan från Järnkamminerna till Lakers Lakejer ang. SHL:s förslag om nytt serieupplägg. Ett upprop kommer göras så håll koll i morgondagens Expressen.

Sista matchen innan juluppehållet, och det mot ett LHC som blandat och gett under hela första halvan av ligan. Man har helt klart skaffat sig ett favoritlag i Leksand som man gjort processen kort med under samtliga möten den här säsongen. 22-4 i mål på 4 möten och samtliga poäng, närmare bestämt 12. I dagens match hoppas vi inte på nått liknande från LHC, utan en betydligt jämnare tillställning. Växjös R-lina bestående av Ryan Lasch, Robert Rosèn och Liam Reddox ställs mot LHC:s stjärnkedja med Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson och Mattias Sjögren. Rent poängmässigt ställs dom emot varandra, men jag tror inte att Hallam vill matcha sin bästa lina mot deras bästa lina, utan Hallam vill garanterat matcha Josefssons lina mot Arlbrandt och Co.

Hallam har släppt exakt samma lag som de två föregående matcherna och Modig fortsätter i målet. Lassila får fortsätta träna och ladda med lite julledighet. Jag hoppas få se ett Lakers som fortsätter att lägga stor koncentration och uppoffring i försvarspelet. Idag är det också väldigt viktigt att se till att bromsa LHC i mittzonen, och som vanligt anser jag att matchen avgörs i den zonen. Härska mittzon och poängen vill trilla in. Matcherna mot LHC brukar vara tuffa och täta och det hoppas vi även få se idag.

Jag kommer twittra lite sporadiskt från bortastå i eftermiddag.

Matchstar kl 16.00 i Cloetta Center, Linköping
Matchen sänds på Cmore Live 3 med start kl 15.55

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *