Två lag i stort poängbehov

GAMEDAY
Idag möts två lag i stort poängbehov i Vida Arena. Växjö Lakers parkerar på en 10:e plats för närvarande med endast 13 inspelade poäng av totalt 33. Djurgården på en 13:e plats har det ännu tuffare.

Växjö Lakers är ganska tydligt på en position i tabellen man knappast är till freds med. Den uttalade målsättningen var att med detta lag vara med mer från start i år och verkligen kunna utmana om serietoppen. Men det börjar bli dags för en ordentlig uppryckning om man verkligen vill vara med där framme. För som det ser ut just nu går tåget fortare och fortare och snart är det för långt bort för att hinna ifatt.

Men Djurgården har det betydligt tuffare kan man säga. Stockholms stolthet har inte alls fått till det utan haltar betänkligt med sina 8 poäng och en nästjumboplats i tabellen. Inte något som jag tror Djurgården tänkt sig och inget jag själv trodde heller faktiskt. Och extra tufft blir det givetvis när lag som framför allt Karlskrona, men även Rögle sticker in hakan ordentligt i elden. Den här tisdagskvällens match blir mellan två desperata lag.

Dock tror jag det finns en viss skillnad trots allt. Djurgården har inte spelat så bra, medan Växjö ändå har varit dominanta i många av sina matcher men inte alls fått betalt efter hur man spelat. Senast tex, där man vinner skotten med 14-36 borta mot Färjestad och ändå förlorar med klara 4-1. Givetvis ett problem som med stor risk sätter sig på psyket. Men jag studerade träningen under måndagen och kunde ändå se ett taggat, fokuserat och harmoniskt lag träna. Man tränade bl.a PP med lite nya varianter och inputs som ska bli intressant att se i skarpt läge.

Det känns som att man fortsätter att nöta på, och det enda vi kan hoppas på som det känns är att det vänder. Fortsätter man bara och kör och verkligen visar vilja så tror jag ketchupeffekten kommer snart, det är bara en tidsfråga. Men i nuläget har man därför inte råda med prestationer som fredagens hemmamatch mot Färjestad som var av lågvatten karaktär. Fortsätt prestera så kommer belöningen.

Laakso tränad delvis men lär inte spela. Reddox träffade jag på utanför hallen lätt haltande och det ser tyvärr ut som killen kan bli borta ett tag. Tur i oturen att Ville Leino är inkommen. Det ser ut på träningen som om Hallam fortsätter med det kedjeformationer som han haft nu, där Brodecki får fortsätta med Kiiskinen och Rosèn. Hillding fortsätter att centerleda en kedja med Leino och Palola. Fröberg fortsätter med Platt och Everberg och Josen får fortsätta med Hennessy och Marklund. Netterberg har tyvärr tappat all mark efter en fantastisk försäsong och fortsätter som sjunde forward.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena,Växjö
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 18.55 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Claes. Thornell växjö
    Claes. Thornell växjö says:

    Skicka hillding o bohm o netterberg o brodecki o bryt med laakso. Skicka även
    Marklund. Dom håller inte.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *