Ömsom vin ömsom vatten

Ja, jag tycker faktiskt uttrycket ömsom vin ömsom vatten väldigt väl beskriver Växjös match mot SaiPa på tisdagskvällen. Men det är klart att första 10 minuterna av matchen kan väl mer beskrivas som totalt torrlagt. 

Endast 22 sekunder hade gått sedan domaren släppt pucken när Växjös backar tog ett kafferep på egen blå linje och lät Brock Trotter trampa in utan större problem. Och Jocke Eriksson fick inte ens känna på trissan innan den hängde i nätet bakom honom. Resterande del av den första perioden såg väl ut som ett enda långt kafferep från Växjös sida, där SaiPa hade långa arbetspass i Växjös zon. Att det inte står mer än 2-0 efter första ronden ska vi nog tacka någon högre makt för. Så man kan väl säga att från första minuten och matchen igenom fick Hallam predika ordet ”tålamod” mycket för laget. Och när det i sista perioden började bli ont om tid tog man över fullständigt och sköljde över hemmalaget gång på gång. Något som inte bara till slut gav utdelning i form av mål, utan även i utvisningar för SaiPa.

Och det blir just i PP som vändningen påbörjades när Robert Rosén hittar Linus Fröberg framför kassen med en härlig macka som Fröberg förvaltar med ackuratess. Växjö fortsätter i ett högt tempo och man går även ner på folk, och till slut så ger tålamodet utdelning och kvitteringen sitter från Netterbergs klubba. Men då kommer det här klassiska när det gäller Växjö Lakers, nu är vi ju i fatt, nu bromsar vi igen, och börjar spela svårt m.m. Och smack, SaiPa får sista ordet i alla fall när man med vilja trycker in segerpucken på ett passivt försvar och målvaktsspel. Och jag kände lite -”Skyll er själva”. För istället för att gå för en segerpuck, som man mycket väl hade kunnat lyckas med, med tanke på det spelövertag man fick när man började ta i. Nej, istället trappar man ner på intensiteten, och saker ska åter igen göras svårt, och skridskoåkning är inte längre lika kul. det börjar att bli tröttsamt att se detta lag agera likadant varenda match. GASA FÖR HELVETE.

Nu ska vi inte måla stora fan på väggen, utan bara lilla. SaiPa har dock bara en enmålsledning inför returen nästa tisdag. Men vill man ta sig vidare får man nog titta över det här med prestationen över 60 minuter igen.

Sammanfattning

SaiPa Lappeenranta – Växjö Lakers 3-2 (2-0, 0-0, 1-2)

Period 1.
00.22 1-0 Brock Trotter (Matti Jarvinen, Curtis Hamilton)
10.28 2-0 Brock Trotter (Curtis Hamilton)

Period 3.
41.26 2-1 Linus Fröberg (Robert Rosén, Tuomas Kiiskinen)
53.50 2-2 Pontus Netterberg (Adam Brodecki, Oliver Bohm)
55.44 3-2 Tomi Leivo (Eetu Koski)

Utv: SAI 3×2
Skott: 25-19
Publik: 2338

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *