Där kom äntligen 60 minuter

Där kom äntligen 60 minuter hockey från Växjö Lakers, när Skellefteå besegrades på lördagskvällen i Vida Arena. En bra hockeymatch mellan två riktigt fokuserade lag som inte bjöd varandra på mycket.

Man har väl egentligen tjatat sedan omgång 1 på Växjö Lakers berg o dalbana i matcherna. Att man måste hitta en större jämnhet över 60 minuter. Idag kom den äntligen. Samtidigt var motståndaren också väldigt noga med sin gameplan och detta genererade ju en match där det i 50 minuter inte bjöds på någonting i stort sett. Och det var väldigt tydligt att den som skulle gå vinnande ur det här är den med mest tålamod och den som bjuder på minst misstag. Och som jag sa så bjöd inget av lagen på någonting över huvudtaget i 50 minuter. Det var småchanser hit och dit, men inget tydligt övertag för någon. Man bytte lite chanser med varandra och spelet böljade. Men det var ingen destruktiv hockey utan det var två lag som var väldigt noggranna med detaljer, där båda vill ha ett högt tempo med stenhårda pass, hög intensiv press. Och i Växjö fick vi se någonting jag saknat från och till, VILJA. Laget visade en stor vilja hela matchen och till slut kom belöningen.

Efter 8.26 tappar Skellefteå lite tålamod i offensiv zon, spelar pucken fel som till slut hamnar hos en intensivt spelande Geoff Platt som snyggt stänker in 1-0. Endast 19 sekunder senare visar Josh Hennessy stor vilja när han skrinnar loss med pucken på högerkanten och tar pucken rakt på mål. Och med lite flyt studsar och ben får han in 2-0. Ytterligare 50 sekunder går när Oliver Bohm lägger höjdare på djupet där Olli Palola åker sig helt fri och trär in pucken snyggt mellan benen på Gustav Lindvall i Skellefteå kassen. På drygt en minut har Växjö gjort tre mål i en match som kändes vara på väg mot overtime. Och dryga minuten senare är det dags igen när fjärdelinan sätter hög press på Skellefteås backar genom Josh Hennessy som vinner fram pucken till Cory Murphy. Han i sin tur levererar pucken till Liam Reddox över centrallinjen. Men Reddox skjuter inte utan hittar Josefsson med ytterligare ett pass över centrallinjen. Josen tar emot pucken på skridskon och lägger sedan in pucken i öppet mål.

På 2 minuter och 26 sekunder avgör Växjö den här matchen, och Viktor Andrén får hålla sin andra nolla den här säsongen. Och varför Växjö till slut får utdelning och vinner beror på att man visar tålamod, men framför allt, man spelar med en betydligt jämnare nivå under alla 60 minuterna. Detta är nyckeln till dessa tre pinnar. Och jag tycker ingen spelare faller ur ramen idag. Alla bidrar till denna insats och det tycker jag känns allra bäst. Nu gäller det att visa att man kan bibehålla den här inställningen i kommande matcher. På tisdag är det match i Leksand för sedan vända hem igen och möta LHC på torsdag och Färjestad borta på lördag. Alltså en ny tuff fullspäckad matchvecka.

Avslutningsvis en stor eloge till LL och Västea Stå för stödet till Cmores kvinnliga kommentator Lena Sundqvist! Riktigt stort!!

Sammanfattning

Växjö Lakers – Skellefteå AIK 4-0 (0-0, 0-0, 4-0)

Period 3.
48.17 1-0 Geoff Platt (Joakim Hillding)
48.36 2-0 Josh Hennessy (Utan ass.)
49.26 3-0 Olli Palola (Oliver Bohm, Tuomas Kiiskinen)
50.43 4-0 Erik Josefsson (Liam Reddox, Cory Murphy)

Utv: VLH 1×2, SKE 1×2
Skott: 31-20
Publik: 4412

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *