Det här är under all jävla värdighet

Vad är det för mening att vinna de stora tuffa matcherna när man låter sig ätas upp av ligans superjumbo. Det här är under all jävla värdighet Växjö Lakers. Hade varit bättre man skickat J20.

När man som mest hoppas och tror att ett trendbrott är på gång åker laget upp till Leksand och ställer ut skridskorna. Det var mysafton för Växjö Lakers välbetalda spelare i Tegera Arena igår ikväll. Ingen hade någon som helst avsikt att ge allt för att ta med 3 poäng hem. Det borde man ju inte behöva mot ligans superjumbo, eller? Idag måste jag säga att jag ifrågasätter ALLA. Spelarna behöver vi inte ens nämna. Vilken påverkan har ledarstaben på lagets arbetsmoral? Ingen, verkar det som.

Om man nu har ett lag på isen som inte vill jobba 100% bör man kanske be några att gå och duscha eller åtminstone bänka dom. Spela på två femmor om det är vad som behövs. Markera nån gång, gör NÅTT?! Har man för avsikt att vara ett topplag kan man inte bete sig på det här sättet. Nu är det fan dags att börja dra åt skruvarna lite grann, sätta ner foten och tala om för dessa mys hockeyspelare att ska du tjäna dina miljoner så får du fan göra skäl för det.

Så glada alla supportrar var efter lördagens match, lika bedrövad blir man av det debacle man fick uppleva mot Leksand. Oavsett hur bra det är laget KAN spela så tror jag trots allt att man behöver röra om i grytan. Ut med några, och in med någon ny. Visa spelarna med handling att detta inte längre är okey. Kanske även dags att göra förändringar i båset genom att plocka in någon som kan få spelarna att tända till och sluta mysa så mycket som man gör. Jag tror de flesta med mig är ganska trötta på detta nu. För det här var nog säsongens lågvatten märke alla kategorier.

Några anser säkert att jag är lite väl kritisk nu. Men var går gränsen där man får upphöra att mjäka och gå all in i sin kritik. När det är kört och vi inte längre kan nå topp 4, eller? Det här laget kan spela fantastisk ishockey, men det saknas moral och karaktär att gå ut och göra det varje kväll. Och det saknas drivande individer i gruppen. Johan Markusson hade aldrig accepterat detta från sin grupp, garanterat. Från första minut på tisdagskvällen var man i mys mode. Sen var man som ett självspelande piano, fast negativt sett. Det spelade ingen roll vad som hände, det var samma tempo, samma inställning. Att Leksand bjuder oss på ett mål är väldigt snällt, men förutom det så är det bara i 5 mot 4 under en sekvens i matchen vi verkligen skapar något. Klarar inte en grupp av att åka upp till Leksand en tisdagskväll och gå för fullt anser jag att gruppen är feldesignad, trots kompetensen och förmågan att spela hockey på en riktigt hög nivå.

Men det är inte okey att bara göra det ibland. Det är däremot okey att då och då ha en dålig dag och en mindre bra prestation. Men att bara då och då spela på toppen av siin förmåga är NTE okey. Det spelar för miin del ingen roll om man så utklassar LHC med 10-0 imorgon, så har man redan talat om för mig att det orkar vi bara göra ibland. På lördag åker vi till Karlstad och myser igen. Nej, dags att agera, trots allt.

Sammanfattning

Leksands IF – Växjö Lakers 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Period 2.
28.07 1-0 Eric Castonguay (Oskar Lang)
28.56 1-1 Linus Fröberg (Utan ass.)

Period 3.
49.15 2-1 Jon Knuts (Benjamin Youds, Eric Castonguay)
59.32 3-1 Martin Grönberg (Utan ass.)

Utv: LIF 3×2, VLH 3×2
Skott: 26-36
Publik: 4051

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
5 Kommentarer
 1. "Snoken"
  "Snoken" says:

  Tjena!

  Såg inte matchen men det låter som att du har bra synpunkter. Skicka dem till VLH så att även de får nytta av dem.

 2. Matte
  Matte says:

  Det var en bedrövlig match återigen. Det fanns inte en enda j**** spelare i Växjö som såg ut att vilja göra något. Det var nästan så att laget bara spelade av 60 minuter och gav blanka fan i om dom vann eller inte och det tempot,f arten och hårda passen som vi fick se i lördags var ju bortblåst. Jag fick nypa mig i armen när jag såg Robban kladda bort pucken gång efter gång. Den enda spelare jag tyckte ändå försökte någon enstaka gång var våran nr #19. Hilldings brist på puckkontroll när dom gör 3-1 i öppen bur speglar ju matchen som var så värdelös. Nej jag vill inte se mer platt matcher och se hur dom spelar sin (ja vafan det nu är dom spelar) hockey. Synd om föreningen dock att inte spelarna gör skäl för sina löner. Sen en annan sak jag funderat på under de spelade 20-21 matcher nu, vart fan är Robert Rosén ?

 3. Staffan Samuelsson
  Staffan Samuelsson says:

  Jag förstår mig inte på ledarskapet. Inga åtgärder mot någon spelare.
  T.ex, Everbergs och Leinos totalt meningslösa utvisningar. Båda visade förövrigt riktigt dåligt kroppsspråk hela matchen. Det belönades med att båda fick spela i slutminuterna.
  Vad jag också undrar är vad som händer när Calle Rosén och Martinsson är slutkörda och/eller blir skadade. Om det inte finns pengar kvar att förändra gruppen med så är årets gäng ett misslyckande av Evertsson och co.
  Ett lag med denna attityden kostar också pengar i förlorade matchintäkter, sponsorpengar m.m.
  Det blir heller inte några nya supportrar. Ev. nyförvärv kanske avstår att välja Lakers p.g.a. detta. Risken är att det blir en negativ spiral.
  Är det ingen som kan få dem att förstå dessa allvarliga följder?

 4. Benke
  Benke says:

  Så trött, så less, så jävla besviken på hur Hallam boys styr detta lag. Till på köpet tyckte han dom gjorde en bra match.

 5. Christian
  Christian says:

  Ja du är inte ensam om att tycka detta, vi är ju ett kompisgäng som inte missat många matcher de senaste 12 åren,och avsaknaden av viljan,djävlarnama som man ser nu från både spelare och ledare är riktigt oroväckande. Det är ju inte ens roligt att gå och titta längre, och då kan man ju börja fundera på hur marginalåskådarna funderar mitt i serielunken? En enda match har jag gått hem glad denna säsongen, och det var i lördags , dvs 1 match av 20 , och tycker spelare och ledare det är ok så kan ju publiken komma var 20 ’e match sen kan vi ge dem lön efter intäkten på det!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *