Vad innebär Marklunds sorti

Växjö Lakers åkte upp och hämtade 3 poäng i Karlstad och vi nås av beskedet att en spelare lämnar. Vad innebär Marklunds sorti från laget?  Och är det fler spelare på gång att skeppas iväg?

Först ska vi titta lite på gårdagens match i Karlstad som jag tyvärr inte kan ha så mycket åsikter om, då jag själv spelade. Men jag såg sista hälften av första perioden, och har även i efterhand sett den sista hälften av tredje perioden. Enligt kommentarer man läst och hört så var det en rättvis seger och Växjö var det bättre laget sett över 60 minuter. Som jag sagt innan så kommer jag inte tokhylla laget för detta, men det känns ändå bra att man studsar tillbaka på ett sådant övertygande sätt och tar 6 poäng av 6 möjliga mot LHC hemma och FBK borta. Och en total målskillnad på på 7-2. Det betyder att Jocke Eriksson fått en riktigt bra återkomst efter sin frånvaro. Laget visar återigen vilken kapacitet dom har när dom lägger manken till. Och efter Leksand krävde jag en längre streak med bättre resultat och jämnare prestationer. Två matcher på raken är en bra start på en längre streak, och nu vill jag se att man kan bibehålla det här fokuset. Bra prestationer leder inte alltid till seger. Det är därför jag säger ”prestationer”. Man kan förlora med flaggan i topp, göra bra insatser men ändå förlora. Thats life liksom. Men matchen mot Leksand var långtifrån någon bra prestation. En dålig prestation kan ju ibland bedövas en aning genom att man trots allt ändå vinner. Men att spela med den kraftlösheten och dåliga viljan som man gjorde mot Leksand och förlora är inte okey tycker jag.

Man visar mot både LHC och FBK att man faktiskt kan spela effektivt på en ledning, och med lite mer flyt kunde både 3-1 och 4-1 kommit tidigare i matchen med tanke på ramträffar och frilägen. Det är viktigt att man klarar av att hantera ledningar. Något man annars haft oerhört svårt för den här säsongsinledningen. Vad jag förstått fick vi även se en stökig andra period med många utvisningar, framför allt från Växjö. Men inga mål i baken på de PP:n man fick i mot sig och det är ju bra!

Vi kan alltså läsa på MrMadhawk.se att Sam Marklund lämnar Växjö Lakers för spel i sin moderklubb Skellefteå AIK. Ingen jätte överraskning att han lämnar då hans speltid den sista tiden varit väldigt knapp. Sen har vi under två matcher nu sett Josh Hennessy som extra forward. Vad innebär det? Josh var enligt ihärdiga rykten på väg bort redan i somras, men där hände inget trots allt. Nu är han bänkad två matcher i rad, och kan ev. vara en moralsänkare som ledningen nu ställer åt sidan för att stärka laget. Bara ren spekulation från min sida. Frågan är om Hennessy är på väg bort också. Om så är fallet så hoppas jag att den frigjorda lönekostnad som detta innebär tillsammans med eventuellt kvarstående truppbudgett pengar ger oss en ny center, för det är något vi behövt egentligen från allra första början. Men också en ersättare på backplats för Teemu Laakso, som jag tyvärr inte tror vi kommer få mycket mer på en hockeyplan. Ledsamt givetvis för Laakso själv. Frågan är hur man resonerar här nu.

Laakso tycker jag man borde ersätta redan nu om möjligheten dyker upp. Däremot en ny center kan man nog vänta med till januari om man väljer att trots allt behålla kvar Hennessy i truppen. Men min känsla är dock att Hennessy inte kommer spela kvar säsongen ut. Det är känslan nu i alla fall. Vi får se vad som händer och sker de närmsta dagarna. Om något händer?

Sammanfattning

Färjestads BK – Växjö Lakers 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Period 1.
02.38 0-1 Pontus Netterberg (Calle Rosén)

Period 2.
22.20 0-2 Robert Rosén (Olli Palola, Cory Murphy)

Period 3.
45.44 1-2 Magnus Nygren (Johan Ryno)
59.22 1-3 Ville Leino (Geoff Platt, Philip Holm)

Utv: FBK 2×2, VLH 4×2
Skott: 32-21
Publik: 5562

 



SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *