Dags att ta sitt ansvar

Jag delade igår en länk till Wikegårds senaste video på Youtube. Ett inlägg jag hoppas spelare i Växjö Lakers lyssnar på. Dags att ta sitt ansvar som spelare. Tjänstemän med VD löner.

Jag kunde inte låta bli att länka denna då jag tyckte det var otroligt slående när det gäller Växjö Lakers denna säsong. Kanske gäller fler lag, men det är ändå VLH jag följer dag ut och dag in. Precis som Wikegård säger så har ju dessa spelare faktiskt ett ganska stort ansvar för den produkt dom levererar, framför allt med tanke på de löner man har. Han liknade det vid tjänstemän med VD löner. Sveriges bäst betalda tjänstemän. Snittlönerna bland dessa spelare är löner vi vanliga dödliga aldrig ens kommer i närheten av, hur bra vi än är på det vi gör. Och på hur många arbetsplatser har tjänstemännen bättre betalt än närmaste högsta chef?

Alla dessa funderingar gör mig lite irriterad när man har facit från en hel hög av matcher den här säsongen där spelarna helt eller delvis av matcherna kommer in helt kraftlösa och är inte intresserade av att skita ner sig. Jag tror inte många chefer hos oss andra skulle nämna något över huvudtaget om vi ibland har en dålig dag och kanske prestera lite sämre. Men skulle vi däremot ligga på varannan dag bra och varannan dag dåligt, tror jag det ganska snabbt kommer en kallelse till dennes kontor.

Jag tycker det är dags att man gör något åt läget. Börja med att lyssna på Wikegårds senaste inlägg och fundera över om man verkligen gör skäl för sin höga lön. Det kommer tusentals personer till varje match, som betalar dyra biljetter för att få se ett gäng överbetalda hockeyspelare som inte är villiga att leverera den bästa tänkbara produkten vid varje enskilt tillfälle. Tänk om reklamation av dålig produkt även kunde anammas i publiksporter. Då hade den här säsongen börjat bli en aning jobbig vid det här laget för Växjö Lakers. Som jag sagt innan, det är prestationen som är det avgörande, inte om du vinner eller förlorar. I en match som den i tisdags mot Färjestad finns det inga garantier för att du vinner även om du presterar på topp, men chansen ökar väsentligt.

Nog om det. Vi har ikväll en sådan där match som ställer otroligt höga krav på spelarnas inställning. Rögle är ett desperat lag som jagar varenda litet poäng, då man just nu ligger med näsan precis under vattenytan. Man har 7 poäng upp till Djurgården och säker mark. Ett Djurgården som dessutom går bra just nu. Leksand och Rögle riskerar nu att cementeras fast i botten. En position som givetvis Leksand räknat med. Men Rögle däremot hade nog andra avsikter inför säsongen. Alltså en otroligt viktig match för Rögle i jakten på Djurgården som har en tuff bortamatch mot HV ikväll.

För Växjö gäller det att studsa tillbaka igen och fortsätta att söka efter jämnare prestationer. Tyvärr tror jag fortfarande att man behöver förändringar i truppen för att hitta det som krävs för att se till att alla är villiga att komma till jobbet varje dag. Hennessys situation är inte bra för varken honom eller klubben och borde åtgärdas snarast. Spelare som nämnts just nu på marknaden är Grossman, Holloway och sedan har jag hört lite viskningar om Klas Dahlbeck. Troligtvis blir det inget av dessa, utan det blir säkert något som vanligt som ingen över huvudtaget hintat om. Hur Dahlbecks situation är i Hurricanes vet jag inte riktigt. Grossman har det varit tyst om ett tag nu, och Holloway ryktas helt plötsligt med iver till Brynäs. Vi får se.

Jag kan tänka mig att Växjö formera ungefär samma uppställning ikväll som senast. Calle Rosén är garanterat borta och Linus Högberg får gå in som en ordinarie back av 6. Troligtvis plockas en 7:e back in från J20, typ Alexander Andersson kan jag tänka. Frågan är om Sam markerar med att sätta en annan forward som extraspelare idag och ger Hennessy chansen, eller om han är fastfrusen i frysboxen?

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Live 2 med start kl. 18.55 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *