Miss som sätter Bailen på läktaren

GAMEDAY
Inför kvällens semifinal i CHL har Växjö Lakers begått en miss som sätter Bailen på läktaren i första matchen. Vad misstaget består av vet jag inte närmare men visst är det otroligt synd att inte bästa lag står på isen.

Och framför allt är det synd när det beror på en miss från klubben. Det vi med säkerhet kan fastställa är att CHL har en massa egna regler kring nytillkomna spelare och spelare som ska representera klubbarna i denna liga. Sedan tidigare vet vi att Emil Pettersson inte får spela med klubben alls i CHL eftersom han tidigare spelat för Skellefteå i denna tävling. Man kan tycka vad man vill om detta, min personliga uppfattning är: SUPERLÖJLIGT. Men det är min åsikt som sagt. Men tydligen fungerar det så i fotbollen och det är ju den man vill efterlikna av någon anledning.

Match ett står för dörren i semifinalspelet i CHL när Växjö ikväll tar emot Sparta Prag i Vida Arena. En riktigt tuff motståndare som vi stötte på i gruppspelet för två år sedan. Den gången blev det förlust i bägge matcherna. I Prag var dock laget när en bragd när man var på väg att vända ett 5-1 underläge. Matcherna slutade 5-4 till tjeckerna, men det var oerhört nära en kvittering i slutsekunderna. Den gången var det som sagt gruppspel. Nu ställs lagen mot varandra i ett semifinalspel i bäst av två matcher och vi börjar ikväll hemma i Vida Arena. Returen går nästa tisdag nere i Prag. När vi möttes för två år sedan spelade Sparta i den gamla klassiska Sportovni Hala, idag med namnet Tipsport Arena. Men nu ser det ut som att Sparta spelar sina matcher i nya stora fina O2 Arena som har en publikkapacitet på över 17000 åskådare.

I Prag hittar vi ett lag med mycket erfarenhet och rutin. Och laget leds av 40 åriga veteranen Jaroslav Hlinka som trots sin ålder ligger på en fjärde plats i den interna poängligan med sina 19 poäng på 28 matcher. Spelare som Växjö måste se upp med är i första hand poängmaskinen Petr Vrána med sin 34 poäng på lika många matcher. Tvåa i den ligan är Lukas Pech som också pumpar in poäng. 33 så här långt på lika många matcher. Prags första val mellan stolparna heter Tomas Pöpperle som stått i 29 matcher i tjeckiska Extraliga. Med en räddningsprocent på 90,7% och 2,26 insläppta/match. Sparta Prags forwardsbesättning måste Växjö se upp med. Här finns alla ingredienser för att ta Prag vidare till final. Däremot känner jag att backsidan är deras svaga länk. Så Växjö måste få ner pucken djupt på tjeckerna och låta dom få jobba mycket i egen zon. Men samtidigt måste man vara oerhört vaksam för tjeckernas kontringar, som är supergiftiga.

Känslan är att Sparta kommer att spela väldigt defensivt ikväll och se till att ta med sig ett bra resultat hem till Prag. Växjö måste släppa handbromsen och köra, för nere i Prag lär det bli svårt och Prag lär se till att styra händelserna där. Växjö kommer alltså till start utan Teemu Laakso, Eric Martinsson, Emil Pettersson och Nick Bailen. Istället är Ludvig Wistén och Lucas Nordsäter inkallade ifrån J20. Kan också tänka mig att vi får se Viktor Andrén mellan stolparna ikväll. Samtidigt med Växjös match mot Sparta Prag tar Frölunda emot Fribourg-Gotteron i den andra semin hemma i Frölundaborg med start kl. 19.00.

Matchstart kl. 20.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i SVT24 med start kl. 20.00

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *