Vad är meningen

Vad är meningen med att delta i CHL om man i två av tre perioder inte är påkopplade, som Sam Hallam säger efter matchen igår? Inte påkopplade i 2/3-delar i en semifinal i kampen om europatiteln?

Har faktiskt oerhört svårt att acceptera detta, i mitt tycke, skitsnack. Ibland såg det ut som ett seniorlag mötte ett J20 lag, sett till hur vi manglades sönder rent fysiskt. Jag vet inte hur Sam Hallam kan få den tredje perioden till en bra eller bättre period än de två första? Personligen tycker jag det enda som var bra i den tredje var Hennessys soloräd som gav Växjö ett bättre utgångsläge än vad man egentligen är värda efter den första matchen. Sparta Prag var definitivt värda ett större resultat med sig hem till Prag än detta. I min värld speglar lagets prestation istället hela klubbens inställning till CHL spel. Det här är något vi MÅSTE vara med på helt enkelt. Publiken är totalt ointresserat, klubben likaså och kontentan av det ser vi på banan i lagets prestation. Bara en sådan sak att man glömmer att registrera en spelare i rätt tid säger ganska mycket om hur lågt prioriterat detta är.

Även coachningen visar på total likgiltighet. Man rör om i kedjorna som om det vore en tombola inför matchen och sedan gör man inga större förändringar under matchen för att få till ett bättre spel. Allt går hand i hand. Vi har en spelare igår som inte kom till spel, och som jag i alla fall, inte kunnat läsa någonstans om orsaken. Adam Brodecki kom inte till spel. Men inga orsaker om varför, ingenting inför matchen om varför han inte kommer till spel. Jättekul att junisar får chansen, ärligt, men det är samtidigt semifinal i champions hockeyleague. Ska det fortsätta att vara den här inställningen i CHL så ser jag ingen som helst anledning till att ställa upp i fler upplagor av denna liga för Växjö Lakers. Turneringen ska vara för de som verkligen vill kriga om en europatitel. Frölunda visar med besked att man är ett lag för den här ligan, det gör inte Växjö. Så lägg ner.

Trots att jag fått smälta detta ett tag innan jag skriver så är jag upprörd över hur Växjö har bedrivit sin medverkan i CHL. Jag tror inte vi har sett en enda riktigt bra insats från Lakers i denna säsongens CHL spel. Och det är givetvis starkt att lyckas ta sig så långt detta till trots. Men på nått vis så känns det som att alla våra motståndare i slutspelet är mer värda detta än vi själva. Det känns som vi snubblat fram till en semifinal den här gången. SHL ska vara en av världens bästa ligor, och definitivt bättre än Tjeckiska Extraliga. Trots det så kändes Sparta flera nummer större. Dom styrde matchen, och stängde den väldigt effektivt efter sina två mål i början av matchen. I andra perioden var det ren och skär överkörning. Trots att vi ligger under med 0-2 och borde vara ett lag som spelar desperat för att komma ikapp var det istället Sparta som kunde seglat iväg och avgjort den här semifinalen redan igår kväll. För CHL tycker jag nog att en final mellan Frölunda och Sparta Prag är att föredra framför ett klubb som inte vill. En final inför 17000 i O2 Arena skulle vara ett lyft för hela den här ligan. Och min känsla är att topparna inom CHL håller tummarna stenhårt för att Sparta kör över Växjö på tisdag inför ca 10000 i O2 Arena i Prag. För det är vad som väntas inför returen.

Sammanfattning CHL Semifinal Match 1.

Växjö Lakers – Sparta Prag 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

Period 1.
01.16 0-1 Martin Gernat (Tomas Netik, Miroslav Forman)
12.50 0-2 Andrej Kudrna (Lukas Cingel, Petr Kumstat)

Period 3.
54.38 1-2 Josh Hennessy (Utan ass.)

Utv: VLH 6×2, SPA 2×2
Skott: 23-25
Publik: 1347

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *