Ett lag som hittat rätt i pusslet

Växjö Lakers är just nu ett lag som hittat rätt i pusslet. Och det var inte mycket som egentligen behövdes förändras i detta pussel för att det skulle fungera. Frölunda mötte helt plötsligt ett lag som utmanade fullt ut.

Ibland blir man förvånad hur lite som krävs egentligen för att få ett nykrängt däck balanserat. En liten balanseringsvikt på några gram här och där sen funkar det. Ungefär samma känsla med Växjö Lakers säsongen 16/17. En del saker stämde inte alls under hösten. Och det är klart att som supporter blir man ju orolig och börjar fundera på om hela laget är felbyggt. Men Evertsson och hans team verkade helt på det klara med var felen låg. Och egentligen var det det både jag och många andra påpekat redan innan säsongen drog igång. Centersidan. Den är inte okey. Och det var egentligen bara två spelare det pratades om och det var Hillding och Hennessy. Och jag tycker att det ganska snabbt under hösten, när Hennessy fick ta en ytterroll att han helt plötsligt tog ett steg i rätt riktning. En spelare som har ett litet större register när det gäller var han kan spela. Hillding är en center och kan inte spela något annat som det ser ut. Och Hillding var den som syndes minst under hösten. Han tog inga nya steg, eller visade på någon nytändning. Att det till sist blev han som skeppades är inte på nått sätt oväntat, tvärtom.

Värvningen av Emil Pettersson är i min värld säsongens bästa värvning. Killen har precis allt det som Hillding tyvärr saknade, och grabben hittade dessutom direkt kemi med två andra spelare. Emil levererade direkt ett centerspel vi saknat, och äntligen hade vi en riktig andra, eller varför inte första center. I vilket fall som helst verkade hela laget hitta glädjen med Emils ankomst. Att man sen lyckas landa en backvärvning av Bailens kaliber också är ju helt magnifikt. Vad Evertsson kan göra just nu är att sitta lugnt och skönt i båten och lägga ut krokar för en sista förstärkning innan fönstret stänger. För en till spelare, en forward måste in. Och det bör bli en kantspringare. Vi har idag endast 12 forwards i truppen, sen är det junisar som gäller. Och det funkar alldeles ypperligt under grundserien. Men till slutspelet måste vi bredda upp med en spelare till. Sen ska vi givetvis inte glömma Jocke Eriksson som klivit upp som en vägg den senaste tiden. Han har hittat precis allt det han saknade under hösten. Och det syns hur följsam han är, och snabb i sina rörelser, med ett fokus vi inte sett tidigare.

Matchen igår, bortsett från den absoluta inledningen var ett styrkebesked från Växjö Lakers. På det sättet man kontrollerar tillställningen från det att man sätter 1-0 är imponerande. Och som Enestubbe skriver så verkar man inte påverkas ett dugg av Frölundas reducering i slutet av den första perioden. Man spelar oerhört kontrollerat igenom hela matchen och stänger den otroligt effektivt i den tredje perioden. Fantastiskt roligt att Nils Carnbäck fick göra poäng i sin första SHL match, mot Frölunda dessutom. Och Josen, med sitt obrutna hårda jobb i match efter match får göra mål igen. Bailen visar att han trivs i Vida Arena när han skickar in sitt andra mål och sitt 4:e poäng på lika många matcher. Palola gör 3 poäng och hans enhet med Kiiskinen och Rosén står för totalt 7 poäng. Och Jocke Eriksson har nu tagit sig upp över 90% och med sina 2,03 insläppta mål per match är man 5:a i den målvaktsligan. Vi lyfter på hatten! Härligt att också veta att vi har en back av Eric Martinssons kaliber fortfarande på skadelistan men snart tillbaka.

Imorrn kommer Leksand till Vida Arena, och laget ska då ta sig an ett desperat kämpande lag från bottenregionen. Nu får man chansen att även visa vilken moral och karraktär det finns i truppen. Kan man ladda om från toppmatch till match mot nästjumbon. Ja, det återstår att se.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Frölunda Indians 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Period 1.
12.30 1-0 Olli Palola (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy)
16.00 2-0 Nick Bailen (Robert Rosén, Olli Palola)
17.21 2-1 John Nyberg (Carl Grundström, Robin Figren)

Period 2.
28.52 3-1 Erik Josefsson (Arvid Lundberg, Nils Carnbäck)

Period 3.
51.00 4-1 Tuomas Kiiskinen (Robert Rosén, Olli Palola)

Utv: VLH 4×2, FHC 3×2
Skott: 31-32
Publik: 4624

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *