Seger trots en sämre prestation

En svår matcher väntade på lördagskvällen, det visste. Och det blev seger trots en sämre prestation än de senaste matcherna. Och det måste ändå ses som en rejäl styrka, att kunna mobilisera tillräckligt för att vinna 3 poäng.

 

Efter en stunds härlig SPA i Varberg fick jag så möjligheten att kolla matchen på min padda i en härlig divan i änden på sängen iver fantastiskt fint hotellrum. Kl 21.00 hade vi bord bokat för 3-rättersmeny. Så jag var glad att jag skulle få se matchen i sin helhet innan kvällens middag. Så det blev ett glas vin som jag höll på att sätta i halsen redan 8 sekunder efter nedsläpp när Leksand tog ledningen. Och jag har sett den här sekvensen otaliga gånger nu och jag vet inte riktigt vad Viktor Andrèn gör i den situationen och faktiskt en del andra situationer under matchen också.

Han verkar totalt passiv och verkar inte alls uppfatta hur farlig situationen är. Flera saker faktiskt: Varför går han inte ut och stoppar pucken innan eller efter sargstuds. Han borde kunna se att Johan Olofsson kommer upphäva icingen. Sen när han väl inser att här kommer ett skott, så sitter han kvar, lutandes mot stolpen på mållinjen. Ett märkligt agerande som han räddade upp resten av matchen. Personligen är jag emot att göra förändringar i ett lag när man går från en toppmatch till en match mot ett bottenlag. Redan utan förändringar är inställningen påverkad.

När då ledarna väljer att byta målvakt inför ett s.k ”lättare motstånd” så känner jag en oro för att känslan av en omedveten underskattning stärks i gruppen. Och jag tror att det är därför vi ser den inledningen vi ser när Youds egentligen levererar ett försök till inövad pass mellan våra passiva backar, men missar passet och pucken går hela vägen. Men Johan Olofsson är redan den med högst hastighet och den enda som i det läget kunde stoppat hans målchans är Andrèn. Men även han var inte riktigt på plats när pucken släpptes. Nog om det.

Att Lakers kvitterar omgående är väldigt viktigt för att det inte ska börja gå troll i saker och ting. Mot Frölunda var det firma Kiiskinen, Rosèn och Palola som var dom som levererade, även om Everbergkedjan också var riktigt bra. På lördagen var det Everbergs lina som ledde laget till 3 poäng med sitt 1-1 och 4-1 mål. När Lakers väl får grepp om matchen styr man den på ett riktigt imponerande sätt. Och den som sätter laget i förarsätet är Kapten Reddox som åter gör ett viktigt och snyggt mål. Först läser han Leksands uppspel och sedan lurar han ner Atte Engren och lägger in den avgörande pucken.

Kul sedan att se Arvid Lundbergs fina skott som ger Lakers det lugnande 3-1 målet. Och givetvis är det Everbergs lina som ligger bakom målet, som dom gör vid tre av fyra denna afton. Dom gör 8 poäng, och i torsdags var det Rosèns kedja som gjorde 7 poäng. 19-6 i mål på de senaste fem matcherna är ganska imponerande faktiskt. Everberg avslutar matchen med ett grymt pass till Brodecki när Leksand plockat ut målvakten. Adam kan bara ta emot och lägga pucken i nätet.

Härnäst i SHL väntar back-to-back med Karlskrona där vi börjar på bortaplan på fredag kväll för att sedan hälsa KHK välkomna till Vida på lördag. Men innan dess ska laget ner till Prag för andra matchen i CHL semifinalen mot Sparta Prag. Matchen spelas på tisdag i O2 Arena i Prag med start kl. 18.30.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Leksands IF 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Period 1.
00.08 0-1 Johan Olofsson (Ben Youds, Eric Castonguay)
01.20 1-1 Dennis Everberg (Adam Brodecki, Emil Pettersson)

Period 2.
27.11 2-1 Liam Reddox (Utan ass.)

Period 3.
40.52 3-1 Arvid Lundberg (Adam Brodecki, Dennis Everberg)
59.27 4-1 Adam Brodecki (Dennis Everberg, Emil Pettersson)

Utv: VLH 1×2, LIF 2×2
Skott: 31-23
Publik: 5069 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *