Lakers J20 fortsätter imponera

Vi kan alla se att Växjö Lakers J20 fortsätter att imponera även i Superelit Topp 10. Man visar att man är inte bara nöjd med topp 10 avancemanget. Nej, man vill tydligt ha mera än så.

 

I höstas kunde vi följa ett Lakers J20 som imponerade för varje omgång som gick. Man spelade frejdig, fartfylld och rolig hockey. Med Cam Abbott i båset har laget gått från klarhet till klarhet och man verkar inte själva se nån begränsning för det här laget. Man vinner hela J20 Superelit Södra, och man gör det för första gången i klubbens historia. Och man går också för första gången till Topp 10. Redan här är vi betraktare oerhört imponerade av vad laget tillsammans med Cam har lyckats åstadkomma.

Nu har man spelat 8 omgångar av Topp 10. Och man har så här långt 4 segrar, en bonusseger och en bonusförlust, totalt 15 poäng och en andraplats i tabellen efter Malmö på 18 poäng. I helgen var man på norrlandsturné och började under lördagen med match mot Modo Hockey som just då ledde tabellen. Man tar en imponerande skalp genom att vinna med 2-0 efter mål i första och tredje perioden från blålinjen av två backar, Alexander Andersson respektive Carl Ernstig.

Efter A-lagets match igår mot Luleå var det idag dags för J20 att ta sig an Luleå Hockey, så för A-lagets juniorer, Ludvig Wistén, Nils Carnbäck och Linus Högberg var det bara att stanna kvar i Luleå för ny match på söndagen. Efter två inledande jämna perioder där första sluta 1-1 och andra likaså, totalt 2-2 så kom en explosion i tredje perioden. Lakers två första mål gjordes av Ludvig Collberg och Philip Motèus. Och explosionen i tredje kom från gästerna Lakers som snabbt utnyttjar två PP lägen där först Philip Motèus gör sitt andra mål, sen följt av 4-2 genom Albin Storm nästa PP lägen.

Drygt 2 minuter från slutet sätter Robert Lis spiken i kistan på pass från Nils Carnbäck och fastställer segersiffrorna till 5-2. En bra Norrlands turné får man väl säga, där man gör 7-2 på två matcher. Bara att lyfta på hatten för detta lag som nu alltså har andraplatsen i topp 10 efter 8 omgångar. Frågan är, hur långt kan det räcka?SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *