En liten stöld men ändå inte orättvist

Lakers vinner mot Frölunda och man får väl erkänna att det blev en liten stöld men ändå inte orättvist tycker jag. Mot Rögle blev det en stöld och tre poäng vi inte var värda. Inte riktigt samma sak mot Frölunda.

Det blev oroande väldigt tydligt att två väldigt viktiga offensiva spelare var borta i Lakers. Och det kändes som att Leino och Palola inte alls trodde på det när Rosèn inte fanns där i mellan utan det var Fröberg istället. Istället var känslan att koncentrationen från alla kedjor förutom Petterssons lina var på defensiven, att ligga rätt och inte tappa positionerna. Men då blir offensiven lidande. Jag tror definitivt att första linan skulle kunnat få ut mer om man bara trott ordentligt på det man gjorde. Så sett till helheten var Växjös offensiv ganska uddlöst, och Frölunda var klart bättre. Däremot spelade man som man ska defensivt och Frölunda fick inte överdrivet mycket riktigt farliga chanser förutom målen, och några lägen till.

Sen kan jag tycka att det är lite fel att sätta Wistèn och Carnbäck i samma kedja tillsammans med en Hennessy som inte spelat center på ett tag. Tycker det faktiskt är en liten miss av Hallam. Bättre att sprida dessa mindre erfarna spelare med flera mer erfarna och på det sättet skapa bättre balans. Jag hade hellre sett att man plockat upp Netterberg till Hennessy och Carnbäck och satt Wistén tillsammans med Josen och Reddox istället. Frölundas 1-2 är frukten av att Rönnberg matchar Wellman och Co mot Lakers mindre rutinerade spelare som inte lyckas hålla Wellman på utsidan utan han får gå in och skjuta.

Från andra perioden och framåt kan man väl säga att Frölunda definitivt är det starkare laget offensivt, även om inte Växjö är helt utan chanser. Och att man snor en poäng av Frölunda denna afton är frukten av ett jättebra och solit försvarsspel i kombo med Jocke Eriksson som står på huvudet mellan stolparna. Och sen givetvis att var straffskyttar var på ett strålande humör i denna match.

Jag var väldigt kritisk i tisdags på Claessons crosschecking i nacken på Reddox. Därför måste jag givetvis påtala att jag är förvånad att inte domarna reagerar över huvudtaget på Jockes baseballsving med klubban i närheten av huvudet på en Frölundaspelare. Sen har jag inte sett den i alla vinklar men det där känns som det borde gett en påföljd av nått slag. Domarna gör en okej insats. Man håller upp nivån ganska okej förutom vid Everbergs interferense utvisning som jag tycker är ett svagt agerande av Sjökvist. Likaså reagerar jag på hur Morgan Johansson säljer sin kollega ordentligt när han tar Frölunda för för många spelare på banan samtidigt som Sjökvist ger Frölundas bås tummen upp för att bytet anses okej från hans sida. Det kändes lite så där dåligt faktiskt.

Bra match, Frölunda bättre men Växjö hittar trots allt ett sätt att till slut vinna matchen. En styrka givetvis och jag tycker ändå laget jobbar hårt för den här segern, därför tycker jag inte att det är en orättvis seger som jag tyckte mot Rögle. Lakers befäster serieledningen tillsvidare med två poäng ner till Frölunda som har en match mindre spelad. Jag undrar om dessa två lag någonsin innan sista omgången kommer att ha lika många matcher spelade. Lite tråkigt med detta konstanta släp.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Frölunda Indians 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Period 1.
14.45 0-1 Casey Wellman (Sebastian Stålberg, Sean Bergenheim)
18.03 1-1 Eric Martinsson (Pontus Netterberg, Adam Brodecki)

Period 2.
29.34 1-2 Casey Wellman (Henrik Tömnernes)

Period 3.
41.11 2-2 Adam Brodecki (Emil Pettersson)

GWS: Emil Pettersson

Utv: VLH 6×2, FHC 5×2
Skott: 22-34
Publik: 5321 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *