Smart värvning av Evertsson

En guldhjälte från våren 2015 kommer tillbaka till Växjö Lakers. Och efter lite funderingar tycker jag nog detta är en ganska smart värvning av Evertsson. Han vet liksom vad han får i Jeff Tambellini.

Jeff Tambellini kom till Växjö innan Januarifönstret stängde 2015. Han kom då tillsammans med Josh Hennessy, och de båda blev precis exakt den kompletteringen laget behövde just då. Resten är historia, en guldkantad sådan. Han lämnade Växjö med en mästerskapstitel och en hel kasse med härliga minnen om halsen. Han kritade på för Syracuse Crunch i AHL och levererade under 65 grundserieomgångar fina 49 poäng fördelat på 29 mål och 20 assist. Efter det ville den lilla Kanadensaren åter till Sverige och hamnade i Djurgårdens IF inför den här säsongen. Med ett poängsnitt på 0,75 den gångna säsongen i AHL skulle han bli en avgörande faktor för Djurgården. En del av deras spets. Men någonting har inte fungerat för Tambellini i huvudstaden. På 41 matcher har det bara blivit 9 poäng, samma poängskörd som i Växjö i grundserien 2015 på 20 matcher. Dessutom byggde han på det med ytterligare 13 poäng på 18 matcher i slutspelet, och var en avgörande faktor i sista matchen mot Skellefteå där han kvitterade till 2-2 i slutet av matchen, och tog guldmatchen till förlängning.

Jag har hela tiden sagt att vi inte nödvändigtvis behöver ha in mer spets i laget. Vi har väldigt mycket spets, däremot var truppen tunn, endast 12 forwards + Carnbäck. Vi behövde bredda, och då främst med rutin och erfarenhet av den typ av matcher som kommer inom kort. Visst kan det dyka upp riktigt bra spelare i KHL nu i slutet, men samtidigt pratar vi då om väldigt stora summor pengar och en del skatteproblem. Jag tror de flesta KHL spelare som lämnar nu kommer att hamna i NLA. Någon riktigt tung kanske hamnar i Sverige, frågan är vem som har råd, eller tillräckligt med plats i budgetten. Det jag var mest orolig för var att breddspelaren som skulle komma in inte hade tillräckligt med rutin eller erfarenhet. Att man skulle ta någon från tex Hockeyallsvenskan. Så Jeff Tambellini tycker jag är ett riktigt bra val faktiskt. Inte extremt dyr, och jag tror helt enkelt man tog över hans kontrakt från Djurgården. Stockholmarna har säkert någon på ingång, därav måste man frigöra lite ekonomiskt utrymme.

Och jag håller med Enestubbe i det han skrev på twitter. Det här blir antingen flipp eller flopp, och jag tror också på det första. Av någon anledning så körde Tambellini fast i DIF. Antingen trivdes han inte där, eller nyttjades han inte alls på det sättet han kanske skulle ha utnyttjats. Lakers får med Tambellini en större bredd, bibehåller en hög kvalité. Samtidigt som man vet vem Tambellini är som person. Som Evertsson själv säger så passar han in, och kommer att tillföra sin trevliga personlighet till en redan stark grupp. Och detta är något som jag tror har varit det viktigaste när Evertsson jagat den sista forwarden. Att undvika att påverka dynamiken i den här gruppen som är väldigt bra redan. Att då få in en spelare som man redan vet har de rätta egenskaperna och som dessutom redan känner stora delar av laget. Det känns som Evertsson hittade bullseye igen!

VÅRA LANDSLAGSPELARE

Under gårdagen gjorde Calle Rosén och Philip Holm debut i Tre Kronor, och gjorde det med bravur. Dennis Everberg såg till att öppna målskyttet när Tjeckien besegrades med 5-2, och dessutom fick vår alldeles egna Calle Rosén lägga en backhand över hela banan och in i öppet mål. Växjö Lakers första egenfostrade landslagsmålskytt någonsin. Men Lakers var på tapeten på andra håll också. Nämligen i S:t Petersburg där Ryssland tog emot Finland. Ryssarna tog ledningen med 1-0 och vann till slut matchen med knappa 2-1. Men finnarna stack i mellan med en kvittering signerad av Olli Palola. En riktigt härlig första kväll i Sweden Hockey Games. Imorgon tar sig Sverige an Ryssland och Finland möter Tjeckien.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *