Dryga dygnet kvar och The Wall of Växjö Lakers

Tänkte påminna om två ting, dryga dygnet kvar och The Wall of Växjö Lakers. Om ett drygt dygn stänger transferfönstret för SHL för den här säsongen. Och på Stars n Stripes i Växjö kan ni bevittna en ny vägg.

Vad dillar jag om tänker du. Jo, först om det andra, nämligen The Wall of Växjö Lakers. En vägg som nu klätts in med en synnerligen vacker tapet på Stars n Stripes i Växjö. Tapeten är en historiebok, en tjugoårig historia om en hockeyförening som gör en resa som inte skådats sedan Niklas Wikegård som ass coach under Anders Sörensen tog Vilda Väsby till Elitserien. Men där slutar skillnaden mellan Vilda Väsby och Vilda Växjö. För Växjö blev kvar i finrummet, där man blivit en maktfaktor, ett topplag med redan ett SM-Guld i ryggsäcken. The Wall of Växjö Lakers tar er med igenom Växjö Lakers trupper från första säsongen i seriespel 97/98 till årets trupp 16/17. Det mest fascinerande är väl ändå att man där på väggen kan skåda den första A-truppen Växjö Lakers ställt på fötter. Den första tränaren tex, vet ni vad det var för någon? Jo, det var en spelande back vid namn Joachim Björkman som ledde laget genom första årets seriespel. Till hjälp hade en ass coach vid namn Michael Jonasson och gamla legendariska materialförvaltaren som tyvärr för inte så längesedan gick ur tiden, Allan Eriksson. Vilka mer namn ni hittar på väggen ska jag inte avslöja utan rekommenderar varmt att ta en sväng ner till Stars n Stripes och kolla in väggen!

ETT LAG I HARMONI FÖRBEREDER SIG FÖR ÅTERSTART

Tambellini är på plats, likaså hade även Palola, Everberg, Rosén och Holm idag anslutit till laget. På isen kunde man se både Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Teemu Laakso träna för fullt. Intressant var att se hur man tränade och vilka som drillades ihop.Och det finns egentligen bara en kedja som är helt orörd, och det är den fjärde formationen med Josefsson, Reddox och Netterberg. I första verkar man vilja fortsätta med Leino ihop med Rosén och Palola. En nykomponerad kedja var också väldigt tydlig med Linus Fröberg som center med Tambellini och Brodecki vid sidan om sig. Sen känns det som att Emil Petterson och Everberg får Kiiskinen med sig och att Hennessy nu är extraforward. Men kan också vara så att Kiiskinen inte är helt återställd, då Hennessy också gjorde Everberg och Pettersson sällskap. Oavsett så var detta första träningen på länge hela laget var samlat och tränade för fullt utan en enda junior på isen. Och känslan är att det är en fantastisk harmoni och känsla i gruppen.

Man tränade PP också givetvis och även här får Tambellini chansen direkt i en uppställning med Robert Rosén, Ville Leino, Eric Martinsson och Cory Murphy. I den andra PP uppställningen hittade jag Nick Bailen som point med Olli Palola till vänster om sig, Emil Pettersson till höger och Everberg i slottet, samt Kiiskinen i en fri roll längre ner. En sak jag la märke till var att Roséns PP lina hade stora problem att sätta upp sitt PP när man startade med tekning mot Josen, Reddox, Calle Rosén och Holm. Dessa fyra måste vara ett av de bästa PK-4:orna i hela ligan. Otroligt positionssäkra och vet exakt när dom ska gå eller avvakta. Fantastiskt kul att se. Laget verkar 100% redo för omstart och de sista 10 omgångarna. Vilket race det kommer att bli. Och imorrn stänger transferfönstret. Blir det några mer påfyllningar i SHL:s trupper? Omstart redan ikväll med 5 matcher på programmet. Nu kör vi!

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
  1. Fredrik
    Fredrik says:

    Märkligt att man särar på Everberg i succekedjan ??? Varför ändra så mycket i formationerna när allt kuggar i?

  2. Emil
    Emil says:

    Fredrik – dem har spelat jättebra men succékedja skulle jag faktiskt inte kalla dem för längre. De två-tre första matcherna de gjorde tillsammans – absolut! Men nu ser jag mer en Emil Pettersson som är galant och förmodligen kommer vara vem han än spelar med, samma med everberg. Man måste ju ändra i formationerna när man tar in en ny spelare. Hur hade du gjort ?

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *