Kan man behålla fokus fullt ut

GAMEDAY
Ja, det är väl en befogad fråga efter 16 raka poängmatcher. Kan man behålla fokus fullt ut trots att det enligt tabellen är ett sämre lag man möter ikväll. Jag hoppas verkligen det, men en oro finns.

Och visst är det väl så att matcherna rakt över lag mot Leksand den här säsongen har varit ganska undermåliga prestationer från Lakers sida. Båda hemmamatcherna har i och för sig vunnits komfotabelt (båda med 4-1) men har inte varit några stora insatser rent prestationsmässigt. Och förra matchen i Tegera anses väl som en av säsongens sämsta insatser av Växjö Lakers när man förlorade mot Dalmasarna med 3-1. Det var den 22 november den spelades och en del har ju hänt sedan desss. Växjö har förändrats och både gjort sig av med spelare och nya har tillkommit. Men framför allt har ju Leksand förändrats, rent spelmässigt. Man har efter en riktigt sopig inledning av säsongen verkligen fått ordning på sakerna tillsammans med sköna ledaren Perra Jonsson. Så det krävs definitivt ett större fokus från Växjös sida den här gången jämfört med den 22 november, annars blir det inga poäng med hem. Och Leksand har blandat och gett sista tiden. I tisdags tvålade man till vår Smålandsrival HV71 med 2-1 hemma i Tegera, medan man i onsdags blev överkörda av sin egna gamla rival Brynäs med hela 4-0. Så räkna med ett revanschsuget Leksand.

Växjö kommer enligt Sam Hallam till Leksand med samma lag som segrade uppe i Skellefteå i torsdags. Och det innebär att Nick Bailen fortfarande är sjuk och inte kommer till spel. För övrigt blir det intressant att se om man fortsätter med samma formationer och ger det ytterligare en chans eller om man gör förändringar redan idag. Kan mycket väl tänka mig att man idag släpper fram Viktor Andrén igen mellan stolparna. En intressant drabbning hur som helst mellan två lag med olika placeringar i tabellen och olika förutsättningar inför fortsättningen. Båda kommer att spela vidare efter den 9 mars. Växjö kommer att stå i en SM kvartsfinal och Leksand kommer, om inte ett mirakel sker sista nio omgångarna, att ställas inför ett negativt kval. Rögle jagar underifrån och har bara 3 poäng fram till Leksand. Det kan sluta som så att Leksand ställs mot Dala rivalen Mora IK i ett direktkval i bäst av 7 matcher till SHL spel säsongen 17/18. Man brukar kalla dessa matcher för Slaget om Siljan. Tänk om detta slag skulle handla om en direkt plats till SHL. Det kittlar.

Växjö ställs inför ett desperat Leksand som vill hitta en vinnande väg inför en fortsättning, oavsett vad den fortsättningen innebär. Varenda mål och varenda seger och varenda poäng är av jättestor betydelse för dom. Medan för Lakers handlar det mest om positioner i toppen av tabellen. Men jag hoppas att det kittlar tillräckligt mycket hos Lakersspelarna när dom vet att dom har chans att vinna ligan, att det ger den där extra injektionen som krävs. Men som sagt, då krävs fullt fokus och stor arbetsvilja i minst 60 minuter.

Matchstart kl 16.00 i Tegera Arena, Leksand
Matchen sänds i Cmore Live 2 med start kl 15.30 (SHL Hockeylördag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *