Ett formtoppat Brynäs

GAMEDAY
Det är definitivt ett formtoppat Brynäs som ikväll gästar Vida Arena när vi ska avverka den 47:e omgången av säsongen 16/17. Brynäs har 7 raka vinster med sig in i den här toppmatchen som jag tror många väntar sig mycket av.

Brynäs är väl lite herre på täppan när det gäller inbördes möten mellan lagen. Under den ganska jobbiga hösten fick vi se oss besegrade av Gävlelaget i de båda inledande matcherna där den första spelades i just Vida Arena den 15 oktober. Förlust den gången med 1-2 och den 3 december blev det torsk med 0-2 i Gavlerinken. Strax därefter påbörjade ju Växjö en otrolig svit som innebär 17 segrar i de senaste 19 matcherna, och där man är obesegrade efter 60 minuter i samtliga 19. I en av dessa matcher besegrades då andraplacerade Brynäs på bortaplan med 4-1. Därmed alltså en 6-3 ledning för gästerna i poäng så här långt. Lagens bästa poängplockare heter Olli Palola och Oskar Lindblom, båda på 42 poäng så här långt. Brynäs gör dessutom väldigt mycket mål. 23 baljor på de senaste 5 matcherna är ett ganska okej facit om man säger så. 4,6 mål per match innebär det, och då vinner man ganska ofta matcher. Växjö är inte så pjåkiga heller med 21 baljor på de senaste 5 matcherna, ett snitt på 4,2 mål per match. Växjö gör så här långt 3,2 mål per match snittat på 46 matcher. Brynäs är inte långt efter med sina 3,1 mål per match.

Sett till all statistik är det här två väldigt jämnbra och formstarka lag som gör mycket mål framåt och är tighta bakåt. Så vi borde kunna förvänta oss en rejäl holmgång. Ser vi till laget och matchen mot Malmö så var det ju givetvis en rejäl överraskning att Martinsson kom till spel, och på det sättet han gjorde det också. Skönt givetvis att det inte var värre än så. Men, med tanke på regeln om alltings jävlighet så var ju ändå en back till tvungen att gå sönder. En underkroppsskada pratar man om på Cory Murphy, vilket handlar om en lättare knäskada enligt information jag har fått. Kommer att precis som Calle vara borta i ett antal matcher. Men som det verkar är inte kommande slutspel i fara för någon av dom.

Bara att resten nu kan tugga i ordentligt och verkligen ge allt för att försöka hålla serieledningen. Men det jagas på bra bakifrån. Och från andra platsen och ner till sjätte är det nu inte många poäng som skiljer, och igår gick ju faktiskt HV71 om Frölunda som nu är förpassade till en tredjeplats. Vi har lite andrum på 7 poäng ner till andraplatsen, så alla poäng som kan tas just nu är jätteviktiga.

Av matchen ikväll förväntar jag mig ett högt speltempo med rejält hård forechecking från båda lagen, som vill styra spelet där ute. Båda vill hålla i pucken, skapa långa anfall i offensiv zon. En match som nu borde gå in lite i nån typ av slutspels mode faktiskt. Och det tror jag det gör. Och med det kommer mängder med känslor och hårda, tuffa situationer. Special teams kommer att bli väldigt avgörande i afton, det är jag ganska övertygad om. Därav gäller devisen,”håll dig på banan”. Några spelare att hålla extra koll på i Brynäs är ju definitivt skytteligaledaren Kevin Clark som så här långt gjort 21 mål. Och även på andra plats hittar vi en Brynäsare i Oskar Lindblom med sina 19 strutar. På tredje plats smyger det sig in en Röglespelare vid namn Bryan Lerg som sedan följs av 2 Lakers spelare. Olli Palola och Dennis Everberg, båda på 17 strutar så här långt. Oskar Lindblom och Olli Palola är lagens bästa poängplockare totalt och båda två återfinns även i toppen av den totala poängligan. på tredje respektive fjärde plats finns dom på med sina 42 poäng. Oskar på placeringen före pga av 2 mer mål än Olli. En annan spelare att titta lite extra på i Brynäs är Jepser Jensen.

Borta sedan tidigare i Brynäs är Nick Johnson. Om är tillbaka eller inte vet jag inte. I Växjö saknas alltså två backar i Cory Murphy och Calle Rosén, och ev. kan det vara skavanker på Pontus Netterberg. På forwardssidan finns det resurser att ta av, medan det på backsidan börjar bli lite tunnare. Carl Ernstig får stiga in och logga på lite mer speltid idag.

Matchstart kl. 18.42 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i Cmore Sport med start 18.30 (SHL Hockeylördag)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *