Vilken segerhelg vi fick

Fyra härliga matcher och vilken segerhelg vi fick. A-laget och J20 SuperElit gav oss totalt 11 av 12 möjliga poäng från fredag till söndag. Och placeringarna i tabellerna är också en härlig syn för ett Växjö Lakers öga.

Växjö Lakers A-lag befäster sin första plats i SHL tabellen och behöver som det ser ut bara en poäng till för att säkra seriesegern. Rent teoretiskt kan vi bli förbisprungna vid en poäng eftersom Frölunda kan komma ikapp rent poängmässigt om vi tar en poäng till. Och just nu kan även Linköping nå oss, som är 6 poäng bakom. Men Frölunda har samtidigt 22 mål att ta in LHC 28, så vid samma poäng är vi svårslagna som läget är nu.

Lördagens match borta mot Örebro såg länge och väl ut att bli en ny förlust då laget åter igen hade svårt att koppla på från start. Och värre blev det så fort Örebro tog ledningen i den första perioden. När sedan Libor Hudacek gav hemmalaget 2-0 i mitten på den andra perioden kändes det som uppförsbacken var för brant. Men i den tredje perioden kom laget ut med en annanm mentalitet och tog över matchbilden helt och hållet, och rent spelmässigt körde man över Närkelaget. Och när Adam Brodeckis mål blir bortdömt så kändes det som laget blev riktigt irriterat och förbannat. Fast på ett bra sätt. En utvisning på Marcus Weinstock i den sjunde minuten gav Lakers möjligheten i PP och man behövde endast 9 sekunder för att reducera genom stekheta Emil Pettersson.

Efter detta tog det ca 45 sekunder innan Pontus Netterberg går in och gör sitt tredje mål i detta back-to-back möte när han snyggt hänger trissan stenhårt i Hudaceks närmsta kryss. Det var härligt att se fighting facet och den aggressiva målglädjen i första målskytten Emil Pettersson i båset när Netterberg kvitterar. Och det kunde likväl blivit en fullbordad vändning under ordinarie tid, för det gick man verkligen för. Sundlöv pratade om att man tog alldeles för mycket utvisningar i den tredje perioden. Och det är väl lite så när man inte hänger med. Och det är just det jag tycker sker i den tredje. Lakers kör stora delar av registret och Örebro försöker hävda sig men måste gå över gränsen för att göra det.

Efter att Libor Hudacek och Nicklas Grossman tagit varsen tvåa i slutet av matchen kunde Emil Pettersson avgöra redan 32 sekunder in i overtime i spel 5 mot 3. I ett klapp klapp spel med Olli Palola och Nick Bailen kunde Emil direktskjuta in segermålet från högerkanten. Hur snyggt som helst. Skottstatistiken i den tredje perioden vittnar om en spelmässig överkörning (3-21). Många håller säkert med mig när jag säger att det är synd att man inte kan vara så påkopplade direkt från start. Då hade man kunnat slå över till mello redan efter två perioder!

J20 bara kör

Vem hade trott att Växjö Lakers J20 lag skulle gå ut och vinna J20 Super Elit Södra i höstas. Inte jag i alla fall. Hoppades på en framskjuten placering och spel i topp 10. Men jäklar vad bra dom gjort det. Sen får dom för första gången gå in och spela J20 Super Elit Topp 10 och där med 2 omgångar kvar ligger man tvåa, bara 2 poäng bakom ledande Malmö. Vad säger man. Och i lördags var det en tuff hemmamatch mot dåvarande tvåan i tabellen, Leksands IF. Och i lördags skickade J20 iväg sina kanske 5 bästa spelare till Örebro med A-laget. Sug på den, 5 spelare från J20 till A-laget. Och A-laget vann dessutom. Detta innebar att man fick fylla på J20 med J18 spelare. Tufft läge mot ett av Sveriges bästa J20 lag. Men vad bra man spelar. och J18 spelarna drog sitt strå till stacken när man besegrade Leksand hemma i gamla Lakers Dome med 4-1.

Dagen efter fick man tillbaka 3 spelare från A-laget, Lucas Nordsäter, Ludvig Collberg, Jonas Rönbjerg när man skulle ta sig an svåra Örebro. och det blev en rejält spännande match där Lakers tog ledningen i den andra perioden genom assiterande lagkaptenen Philip Motéus. Men innan perioden var slut kunde Örebro kvittera genom Oscar Svanborg och vi hade en rejäla spänning och oavgjort inför sista perioden. Och där redan i den fjärde minuten kunde just Lucas Nordsäter snyggt åter ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter en snygg inbrytning från vänsterkanten. Ett resultat som sedan stod sig hela vägen till slutsignalen. men det var riktigt spännande, och båda lagen skapade chanser i en tempofylld och rolig J20 match.

J20 avslutar nu till helgen grundserien med 2 hemmamatcher mot Modo Hockey på lördagen och Luleå på söndag. Jag rekommenderar alla varmt att gå och titta på killarna. För det första behöver dom stödet och dom är värda all uppmärksamhet. Sen går ju dom också snart in i ett spännande SM-slutspel.

Sammafattning

Örebro HK – Växjö Lakers 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)

Period 1.
13.27 1-0 Gustav Franzén (Glenn Gustavsson, Alexander Hellström)

Period 2.
32.19 2-0 Libor Hudacek (Greg Squires, Bobo Petersson)

Period 3.
46.52 2-1 Emil Pettersson (Nick Bailen, Tuomas Kiiskinen)
47.35 2-2 Pontus Netterberg (Adam Brodecki, Josh Hennessy)

Overtime
60.32 2-3 Emil Pettersson (Olli Palola, Nick Bailen)

Utv: ÖHK 7×2, VLH 4×2
Skott: 24-39
Publik: 5500

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
 1. Staffan Samuelsson
  Staffan Samuelsson says:

  Verkligen härlig läsning. Otroligt starkt gjort av båda laken med tanke på förutsättningarna.
  Vilken bredd vi helt plötsligt har.
  Jag hittar förresten inga kommentarer om lakers dåliga juniorverksamhet längre.
  Hoppas nu att det kommer tillbaka några spelare.
  Vad jag kan kan se så spelar inte J20 förrän på lördag så då har man förhoppningsvis ordinarie lag eftersom A-laget laddar inför kvartsfinalen.
  Jag tror att lakers är seriesegrare redan i morgon kväll. Skellefteå slår Frölunda.
  Cavan är på kylning!!!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *