Lakers kan avgöra ikväll mot LHC

GAMEDAY J20 SM-slutspel
Lakers kan avgöra ikväll mot LHC i Växjö ishall och ta klubben vidare till sin första kvartsfinal någonsin. I onsdags gick Växjö Lakers upp mot Linköping på bortaplan och vann efter dramatik på hög nivå.

Dom vann för första gången J20 Superelit Södra och tog sig därmed för första gången till Topp 10 serien. Och väl där ville man ju inte vara sämre än att man tog andra platsen även där och blev därmed sett till regular season sveriges näst bästa J20 lag. Bara 2 poäng bakom seriesegrande Malmö. En fantastisk säsong så här långt av Cam Abbotts grabbar. Och just Cam ska nog ha stora delar av orsaken till framgångarna.

Lakers fick med sin andraplats möjligheten att välja motstånd i åttondelen efter Malmö och lotten föll på Linköpings HC. Och redan i onsdags var det dags för match nummer ett som spelades i Stångebrohallen i Linköping. Växjö Lakers öppnade då målskyttet redan efter 2.11 genom mål av backen Ludvig Collberg. Ledningen stod sig nästan fram till halva matchen då Linköping kvitterade genom Olle Lycksell. Och redan 1.55 in i andra perioden small det åter bakom Pontus Eltonius i Lakers kassen när Johan Södergran gav hemmalaget ledningen med 2-1. Ett resultat som stod sig fram till det absoluta slutet. Med 2.15 kvar på klockan tar Cam time out och när 1.30 återstår plockar han även ut Eltonius i målet. Och med bara 34 sekunder kvar av ordinarie tid kan Jonas Rönbjerg kvittera till 2-2 och ta matchen till förlängning.

Efter 3.13 drabbas Linköping av en utvisning på Alexander Karlsson för crosschecking vilket ger Lakers ett ypperligt läge i spel 4 mot 3. Och med 42 sekunder kvar av sudden kan Jonathan Augustin frälsa Lakers med segermålet och 1-0 i matchserien. Ikväll är det dags för retur. Och Lakers har nu två matchbollar till att ta klubben till sin första kvartsfinal. Tyvärr är ju detta upplägg riktigt tråkigt eftersom även A-laget går in i SM-slutspelet ikväll, samtidigt som pucken släpps inne i Växjö Ishall. Jag ska göra mitt yttersta för att förmedla resultat under kvällen från denna match.

Matchstart kl. 19.00 i Växjö Ishall (Lakerdome), Växjö
Matchen sänds via nätet på Live Arena med start 18.50 (Kostnad 79 kr)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *