Var man helt enkelt inte redo

En nörd som en annan har svårt att släppa gårdagen och varför det blev som det blev. Var man helt enkelt inte redo för slutspel. Eller tror man helt enkelt för mycket om sig själva. Hallam verkar tveksam.

 

Jag blir orolig när jag ser PK:t från igår. Jag blir orolig när jag läser SMP:s intervju med Hallam efter matchen. Man påpekar för Hallam att man vänt serier innan, senast ett 2-0 underläge i kvarten mot LHC i fjol. Han får frågan om man kan dra nytta av erfarenheten att man befunnit sig i samma lägen innan, och han svarar att erfarenhet är bra om man klarar av att använda den på rätt sätt. Vi får se om vi klarar det. Jag utläser för första gången att Hallam verkar tveka på sitt lag, vilket jag verkligen inte hoppas.

Men det känns som att laget, trots en vecka ledigt med förberedelser, inte var ens i närheten av att vara redo för slutspel. Det verkade som man gick ut till vilken grundseriematch som helst. Matchen påminde faktiskt om någon av matcherna under den mörka hösten. Ni kommer säkert ihåg. Kommer ut med grym energi och sköljer över motståndet, ibland lyckas man får hål på motståndet, ibland inte. Och sen kommer man ut till en andra period som ett helt annat lag. All energi borta, spelar slarvigt, inget försvars och allmänt kaos. Och det var lite av det jag såg igår.

Jag trodde i min enfald faktiskt att det jag såg av laget i första perioden var ett lag som nu steppat upp på nästa nivå för att det är nu det gäller liksom. Men om sanningen ska fram så började jag få lite negativa tankar redan när jag såg skottstatistiken efter den första perioden. När den visar 8-11 så börjar jag inse spelövertaget troligtvis har lurat oss ganska rejält, för vi har inte skapat något. Trots ett jätteövertag i spelet får Malmö träffa Andrén fler gånger än vi träffar Alsenfelt.

När vi sedan summerar andra perioden inser jag att mina negativa tankar var befogade. Under de andra 20 minuterna träffar vi nämligen inte Alsenfelt en enda gång, medan Malmö tillåts avlossa 14 med träff. I en slutspelsmatch?? I min bok innebär det att man har ganska stora problem. På de totala 76 spelade minuterna får vi bara 23 skott på Alsenfelt. Och det är ju givetvis ett problem. Men att vi samtidigt släpper till 37 skott bakåt, hemma, i ettslutspel, tycker jag nästan är värre. Dessa saker pekar också på att vi inte bara har ett problem med vår offensiv utan gigantiska problem bakåt när så många skott letar sig fram till Andrén.

Frågan både jag och många andra ställer sig är ju hur det kan vara möjligt att man inte är redo för att gå ut till slutspel? -”This is the fucking playoffs” skrek Hallam under en av matcherna hemma mot Örebro i kvarten 2015. Något han borde sätta upp en skylt i omklädningsrummet med inför fortsättningen. Många säger, det är lugnt, det är bäst av 4. Och visst är det så!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
  1. Benke
    Benke says:

    Kan inte minnas senast jag såg ett lag i ishockey inte få ett enda skott på mål i en period. SKRÄMMANDE.

  2. Christian
    Christian says:

    Jag tippade att det skulle ta två matcher innan Lakers faktiskt vaknar, frågan är ju om tåget då kanske har gått ? Det jag såg igår gjorde nog ingen glad, stort spelövertag i första, men varken trafik eller skott på mål, då kan Malmö låta oss äga pucken och åka oss trötta :-(

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *