Den fula ankungen vinner den lilla matchbollen

Man kan väl säga att Peter Andersson fick lite som han ville efter sitt utspel efter match 2. Den fula ankungen vinner den lilla matchbollen och den här gången var det mer lågmält och mindre attack på domaren efteråt.

Malmö har varit bättre i samtliga tre matcher sett över 60 minuter. Man är smartare, kallare, låter sig inte påverkas utan ser till att krypa under skinnet på Lakersspelarna som inte klarar att hantera den biten tillräckligt bra. Lakers fortsätter att leverera på tok för dåliga skott. Hur många gånger smäller det bakom Nihlstorp i Malmökassen, alltså i sargen. Ja i stort sett nästan varenda skott. Jag såg ett antal tillfällen från våra spelskickliga backar som Martinsson och Calle Rosén som slänger iväg puckar mot mål, men det är fan inte lätt för någon att ens styra in ett skott som går över hela målet. Det här i kombination med dålig disciplin är det som nu sakta är på väg att ta Lakers mot sommarledighet. Lakers spelar väldigt bra stundtals i matcherna, och man trycker tillbaka Malmö ordentligt. Men det känns nästan lite som ett gäng småungar som inte få den utlovade glassen. Man får inte utdelning efter en 3 minuterssekvens i offensiv zon, då släpper man över stafettpinnen till Malmö som tar över under en lite längre stund. Och under denna stund skapar Malmö betydligt mer problem för Lakers än vad Lakers gör för Malmö. Och vi ser det gång på gång i skottstatistiken.

Igår vann vi för andra gången av 9 möjligheter skotten i en period. Den sista vins med 9-5. Men vi kan fortsätta konstatera att vi har svårt att träffa Malmös mål. Under tisdagskvällen når vi inte upp till eller över 10 skott på en period en enda gång och på 9 perioder och två övertider är fortfarande det bästa 10 skott på mål vilket vi lyckats med en gång. Ett annat problem som jag ser det är att vi under matcherna inte är beredda att ta fighten framför mål. När vi tar fighten där, som i slutet av matchen när Robban reducerar, ja då gör vi mål. Men vi kan inte fortsätta att bara spela med desperation i slutet av matcherna. Det håller liksom inte att ha den inställningen. Malmö kraschar mål hela tiden, därför får dom också tämligen lätta mål, som tex det videogranskade målet igår.

Gårdagens match var en nyckelmatch på många sätt. För det första är tredje matchen alltid en viktig match, men för min syn på Lakers fortsättning var den också extremt viktig. Jag ville se ett Lakers som växlat upp ytterligare och som fått den där viktiga extra energin av OT-segern i söndags i Malmö. Men den där totala förvandlingen uteblev igen och det gör mig väldigt besviken givetvis. Och det ger mig också en ganska klar känsla av att Malmö faktiskt är lite bättre än oss på allt. Att man inte placerar sig bättre över 52 omgångar är anmärkningsvärt och lite svårt att förstå. Som man spelar i slutspelet är man ju ett topp 4 lag utan tvekan. Sen tror jag att Malmö kommer att få betydligt jobbigare i semifinalen då man möter lag som bättre klarar av den typ av spel som Malmö spelar. HV71 tex har spelartyper som kan svara upp mot spelare som Noah Welch och Nichlas Hardt.

Kanske man måste tänka om igen med facit i hand både i landslaget och i Växjö Lakers där man gått ifrån det här med backar av Noah Welch typ, eller Tollefsen, Christoffer Persson, Melart m.fl. I ett slutspel måste spelskickliga backar backas upp Welchtyper. Vi såg hur bra Cory Murphy var under guldåret när han hade Welch vid sin sida. Welch gav Murphy tid för sin spelskicklighet. Man måste nog trots allt ha en kombo av dessa spelare för att det ska funka genom en hel säsong. Växjö reder tyvärr inte ut det här utan jag tror att vi ska ställa in oss på att Malmö vinner den här serien med 4-1 alt. 4-2. En eller två matcher ger ingenting men efter tre ska man kunna se ett mönster.

Sammanfattning SM-slutspel Kvartsfinal 3.

Växjö Lakers – Malmö Redhawks 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Period 1.
18.51 0-1 Frederik Storm (Jens Olsson)

Period 2.
21.35 1-1 Linus Fröberg (Cory Murphy, Eric Martinsson)
25.31 1-2 Ilari Filppula (Jens Olsson)
39.32 1-3 Christoffer Forsberg (Kim Rosdahl, Nicklas Jadeland)

Period 3.
41.34 2-3 Josh Hennessy (Jeff Tambellini, Erik Josefsson)
49.11 2-4 Rhett Rakhshani (Nichlas Hardt, Fredrik Händemark)
59.32 3-4 Robert Rosén (Jeff Tambellini, Eric Martinsson)

Utv: VLH 4×2, 1×5+20, MIF 5×2
Skott: 24-25
Publik: Finns inga siffror

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
5 Kommentarer
 1. Matte
  Matte says:

  Håller med dig Patrik efter jag bevittnat dessa tre matcher så har Lakers det ruskigt svårt. Blir nog med största säkerhet sommarlov för Lakers.

 2. Stupet
  Stupet says:

  Jag hoppas att vi aldrig mer i historien vinner grundserien. Vi blir alldeles för bekväma då. Och som Sam har sagt så många ggr nu att vi gillar att vara favoriter och spela under press håller inte. Bättre att komma in i slutspelet som 3:a, 4:a i grundserien. Så slipper vi pressen precis som Malmö. Jag sa direkt efter att vi hade spelat sista matchen i grundserien mot just Malmö att jag var jävligt orolig inför slutspelet och jag tror nog att alla nu förstod min oro. De sista 7-8 matcherna i grundserien spelade vi helt enkelt och på ren svenska kass. Det var egentligen bara mot Linköping som vi stundtals spelade bra men annars ingenting. Och det känns som att vi gick in i slutspelet i en rejäl svacka. En svacka som iaf jag inte såg mycket av under hela början och mitten av serien. Och tyvärr så orkar spelarna inte ta sig ur denna svackan. Och då menar jag inte bara laget utan även spelarna. I och med att vi gick in med samma inställning i sista grundseriematchen som i första slutspelsmatchen så såg jag redan då att detta är helt kört. Och med tanke på att det inte blivit bättre sen dess så är det just det. KÖRT!!

 3. Magnus
  Magnus says:

  Jag håller med er alla. Spelare som åker runt och tror att man kan finlira hela tiden. Detta mot ett stark Malmö som trycker ut Lakers mot kanterna och ingen som vågar gå in och ta smällarna framför mål. Som ett fan känner man sig besviken och bara tom. Känns som Malmö har fler spelare på isen hela tiden tre dom checkar MIT den dom är puckförare och ändå lyckas vända och få fler mot lakerskassen.
  Om en lakersspelare kommer loss får ett par Malmö spelare mot dig finns det ingen att passa.

 4. Tobbe
  Tobbe says:

  Man kan väl inte vara ett fans och följa ett lag en hel grundserie över 52 omg. och hoppas att de inte ska vinna serien!? Det finns väl inget likamedtecken att serievinnare inte kan gå långt i ett slutspel? Visst, det kanske får bli en lärdom att kunna hantera jakten på en serieseger med att samtidigt också hitta slutspelsformen men tror ju inte att de hamnade i formsvacka på grund av jakten på serieseger. Snarare dålig timing på svackan med flera skador inför slutspelet som stört. Samt att de kanske, med facit i hand om de nu åker ut, helt enkelt inte hade rätt trupp för ett slutspel utan mer en serieseger-trupp. I min värld med 52 omgångar framför tv:en är en serieseger väldigt stort och kan kompensera väldigt mycket för eventuell utebliven ny succe i slutspelet. Men få verkar tycka så -slutspel verkar vara enda som gäller. Självklart vill man lyckad i bägge vilket ju dock en serietta nästsn alltid gör. Glöm inte att Lakers är unga i sammanhanget och kan ju inte lyckas med precis allt hela tiden. Men, mycket hockey kvar denna säsong hoppas vi på fortfarande!

 5. Johan
  Johan says:

  Tror absolut att lagbygget är ett serielunkslag! Vi har inte backarna för slutspel och vi saknar faktiskt även några jobbiga pjäser på forwardsidan! Just nu känns det som att det är Tambellini som visar mest vilja, vilket känns helt skruvat… Övriga känns mätta och otillräckliga!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *