Ett krig väntar i Malmö Arena

GAMEDAY
Ett krig väntar i Malmö Arena ikväll, det kan vi nog alla vara ganska överens om. Växjö Lakers spelar fortsatt med kniven på strupen och Malmö vill knyta ihop säcken. Hur detta ska gå är givetvis omöjligt att svara på.

Den är helt klart en intressant match som väntar om man försöker slänga undan alla känslor och fokusera på matchen som den slutspelsmatch den är, och med de förutsättningar som finns. Man kan väl säga att förutsättningarna är omvända jämfört med när matchserien påbörjades. Då var det Växjö Lakers som hade pressen och förväntningarna på sig som seriesegrare. Malmö var åttonde laget som kom in genom åttondelen och inte hade något att förlora. Idag har Malmö hemmamatch inför ett kanske fullsatt Malmö Arena, har en ledning med 3-2 i matchserien och matchboll. Det ger Malmö mer press och förväntningar att nu knyta ihop den här säcken, medan Lakers kommer in i matchen med egentligen inget att förlora. Man måste helt enkelt vinna annars är det grillsäsong och semester. Malmö vill definitivt inte få den här matchserien att vända tillbaka till Växjö en gång till, det kan vi alla vara överens om.

Därför är dagens match hyperintressant. Hur agerar Växjö Lakers i ett högljutt Malmö Arena med kniven på strupen och ett MÅSTE. Hur agerar Malmö inför en förväntansfull hemmapublik som bara räknar med att man nu spelar hem detta. Egentligen ett enda stort MÅSTE för bägge lagen, även om Malmö i händelse av förlust har en chans till. I lördags gjorde Växjö sin klart bästa match i den här matchserien. Både offensivt som defensivt var man starkare än tidigare. Man låg närmare Malmöspelarna i alla moment på banan, vilket gjorde att gästerna inte riktigt fick den farten i sina spelvändningar som man vill ha, och som är ett av deras bästa vapen i vanliga fall. Lakers spelar heller inte riktigt lika aggressivt som man gjort tidigare utan spelar lite mer med tanke och håller tillbaka trupperna ibland för att inte ge Malmö spelvändningar. I egen zon spelar lite hårdare och tuffare och ger inte Malmö insidan lika enkelt som tidigare. Allt detta tillsammans ger 2-0 segern. Sedan borde det helt klart, enligt regelboken varit 3-0 med tanke på Tambellinis friläge och öppet mål. Samma sak såg vi i en J20 match och då blev det mål. Märkligt?

Jag tror dagens match kommer bli precis lika tight och oviss som tidigare möten. Små marginaler kommer att avgöra till någons fördel. Jag tror mycket handlar om att kunna gå ut där idag, vara fokuserad, hålla sig borta från onödiga utvisningar och spela avslappnat. Det laget som sätter mest av detta vinner matchen. Oavsett om det är sista matchen för säsongen kommer jag att sitta hemma i soffan och njuta av slutspelsdramatiken. Min nervositet släppte helt efter förlusten i Malmö senast när vi tappade en 3-0 ledning. Från den dagen har jag inte funderat så mycket utan mer sett varje extra minut vi får vara med som en bonus. Jag vet att att slutspelet fortsätter oavsett om mitt kära lag är med eller inte. Så hockey kommer jag att få se oavsett. Men hoppet finns där om ytterligare en match i Vida Arena på onsdag.

Matchstart kl. 19.00 i Malmö Arena, Malmö
Matchen sänds i Cmore Sport med start kl. 18.45 (Slutspelsstudion)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *