Silver till Lakers efter dramatik

Det blev till slut silver till Lakers efter dramatik i Rosvalla Arena i Nyköping. Det krävdes 4 perioder och 16 straffar för att sära på Växjö Lakers och Modo i J20 SM-finalen och får fram en svensk mästare.

Tyvärr blev det Modo som drog det längsta strået i straffläggningen, och Ångermanlänningarna fick lyfta mästarpokalen mot skyn i Nyköping. Givetvis ett besviket Lakers som hade många chanser under spel och straffar att ta pokalen hem till Växjö istället. Men det ville sig inte denna eftermiddag tyvärr. Men dom gjorde ett riktigt gott jobb. Redan tidigt i inledningen av matchen kunde man ta ledningen genom Robert Lis efter att man startat matchen på ett riktigt bra sätt. Och första 10 minuterna av matchen var Lakers klart bästa period i matchen. För efter halva första äter sig Modo in i matchen och Lakers hamnar mer och mer på hälarna. Man går dock ifrån första rundan med en 1-0 ledning trots allt.

Och trots att Modo äger hela den andra perioden så lyckas Lakers hålla tätt bakåt ända fram till 13.35 i den andra perioden. Då får Modo fram ett riktigt bra anfall och William Eriksson kan från Eltonius vänstra sida komma in och skjuta via Lakersmålvakten och in. Drygt halva matchen spelad och vi har oavgjort. Lakers spelar upp sig och den tredje och fjärde perioden är jämna och lagen byter chanser med varandra. I overtime har båda lagen en del riktigt bra lägen att avgöra, men målvakterna är riktigt bra.

Finalen får till slut avgöras på straffar, vilket jag inte tycker riktigt om, då jag tycker att ett SM-guld ska man spela till sig. Men men, nu är reglerna sådana. Straffläggningen blev dramatisk och det krävdes hela 16 straffar innan avgörandet kom. Robert Lis, Lakers nr 17 lägger hela 5 straffar och sätter 3 av dom. Men det räcker inte. Det blev till slut kvitteringsskytten William Eriksson som sätter den avgörande straffen innan Isak Wallin i Modo kassen räddar Robert Lis sista straff och Modo tar hem guldet.

Givietvis känns det bittert just nu. Man vinner ett guld och förlorar ett silver, så är det ju. Men när killarna fått distans till det här tror jag nog dom inser vilken fantastisk säsong dom har genomfört. Jag lyfter på hatten och tackar i varje fall. Jag har haft fantastiskt kul de matcher jag följt i Lakerdome den gångna vintern. En härlig uppoffrande hockey har vi bjudit på med ett lag som aldrig ger upp. Sträck på er. Bra Växjö Lakers! Till sist en liten känga till er som sköter sändningarna via Live Arena. Det minsta jag som konsument kan begära är kommentatorer som är agerar på ett proffsigt sätt. Jag vill inte höra segervrål från dessa när motståndaren gör mål eller sätter sina straffar. Det var faktiskt riktigt bedrövligt att höra.

Sammanfattning J20 SM-Final

Växjö Lakers – Modo Hockey 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Period 1.
02.30 1-0 Robert Lis (Frej Mcloughlin)

Period 2.
33.35 1-1 William Eriksson (Sebastian Walfridsson, Jesper Sellgren)

GWS: William Eriksson

Utv: VLH 2×2, MODO 1×2
Skott: 26-37
Publik: 759

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *