Tung och elak back på väg och Calof är klar

Eftermiddagen ger oss informationen att en tung och elak back på väg och Calof är klar enligt Lakers hemsida. Ryktet om backen har funnits här i staden sedan några dagar och nu kom det från MrMadhawk.I ett antal dagar har ryktet om att den förra LHC backen Daniel Rahimi cirkulerat i Växjö. Ryktet har kommit från många olika håll, bl.a från SMP och Daniel Enestubbe. Nu kommer även ryktet från mästerdetektiven i silly händelser Johan ”MrMadhawk” Svensson, som under eftermiddagen skriver att Rahimi kan vara Växjös nästa stora värvning. Tidigare har Johan även talat om att Viktor Fasth och klubben är överens, men detta kommer inte att göras officiellt förrän en lösning med Jocke Eriksson är ordnad. En annan spelare som Johan pratat om och meddelat som klar för Växjö är Skellefteås kanadensiska högerforward Andrew Calof.

Och nu under sena eftermiddagen meddelar man man från Växjö Lakers hemsida att den 25 åriga kanadensaren är klar för spel i klubben kommande säsong. Andrew Calof är alltså 25 år, född och uppvuxen i den Kanadensiska huvudstaden Ottawa. Han har gjort 3 säsonger så här långt i SHL med Skellefteå AIK. Han kom till klubben inför säsongen 2014/2015 från 3 års spel i Princeton University i universitetsligan NCAA. De två första säsongerna gjorde han verkligen succé med totalt 90 poäng på totalt 136 grundserie samt slutspelsmatcher. Sett till dom defensiva siffrorna hade han 17 respektive 11 i +/- dessa två första säsonger. Precis som hela Skellefteå har Calof haft en tung säsong 16/17 där han sänkt sin produktion med hälften. Men vi som sett Calof under dessa säsonger vet vad han kan och förhoppningsvis kan ny miljö i Växjö Lakers åter locka fram det bästa i kanadensaren.

Vad som nu återstår, som jag ser det, är det en första eller andra center jämte Emil Pettersson. Om nu Pettersson är kvar, men chansen ökade ju nämnvärt efter att Elias blev klar. Givetvis är man spänd på vad det gäller Robert Roséns vara eller inte vara i klubben. Tycker det är märkligt att man inte aviserat något om detta då det borde vara klart åt vilket håll det bär. Eller är det så helt enkelt att Robban fått ett bud och fortfarande inte bestämt sig. Kan ju vara så.

Troja-Ljungby måste jag få nämna också. Klubben som har haft en fantastisk säsong och ganska enkelt tagit sig till en direktfinal mot Huddinge för en plats i allsvenska kvalserien. Men oj vilken tvärnit det blev. Först seger borta mot Huddinge och sen två raka förluster. Vilket innebar att man fick ta den långa vägen via playoff 3 mot Mariestad. Och det var på det berömda att man klarade av Mariestad och tog den där efterlängtade platsen i kvalserien. Med tanke på hur det gick mot Huddinge och Mariestad så kände jag att det blir tufft för Troja att hitta en väg igenom det här och en plats i hockeyallsvenskan. Men när jag sedan lite chockartad såg att man tog sin andra raka seger i kvalserien när man bortaslog Västerås med hela 1-4 så tändes ett litet hopp igen att dom faktiskt kunde knipa en plats. Och nu med 7 spelade omgångar en ny storseger hemma mot Västerås (5-1) så leder man kvalserien på 18 poäng och med hela 7 pinnar ner till Kristianstad under strecket. Detta innebär att man bara behöver 3 poäng till på de sista tre omgångarna för att spela hem ett avancemang tillbaka till hockeyallsvenskan. Vilket vore riktigt gott för hela regionen. Imorrn har man en tuff uppgift hemma i Ljungby Arena när SSK kommer på besök.

Appropå Troja så vill jag också nämna Jerry Andersson, Trojas f.d sportchef som igår söndag blev Britisk Mästare med sitt Sheffield Steelers när man besegrade seriesegrarna Cardiff Devils med 6-5 efter 14.08 in i andra overtime perioden. Så stort grattis till Jerry Andersson!!

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *