Ytterligare ett frågetecken känns det som

Ben Youds presenterades precis av Växjö Lakers på den officiella hemsidan. Ytterligare ett frågetecken känns det som, eller vad säger ni? Var det vad vi alla väntade på, var det verkligen den sista offensiva backvärvningen?

Ben Youds, 178 cm i strumplästen och 84 pannor. En offensiv back med senast en säsong i Leksand. Innan det AHL och ECHL. Jag skrev senast häromdagen och tidigare i dag att den sista backen MÅSTE vara en tydlig producerande back utan minsta frågetecken. Fick vi det? Njae, jag säger nog att vi fick raka motsatsen. Ytterligare ett stort frågetecken. Han gjorde 44 matcher för Leksand i fjol och producerade 17 poäng, varav 3 mål. Det som sticker ut är hans +/- statistik som landade på -20. I ett botten lag ja, men ändå?

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
5 Kommentarer
 1. Fredrik
  Fredrik says:

  Det måste vara ett skämt! Då kan vi vara rätt säkra på att Evertsson har fått en 10-15 nej innan..minst, för särskilt dyr kan han väl knappast vara.

 2. Rick
  Rick says:

  Förra säsongens backsida var överskattad, trots alla skills visade den sig vara för klen när det väl gällde. Som helhet är jag inte säker på att backsidan egentligen är sämre kommande säsong, trots alla tapp. Lakers har en bra historia av att vidareutveckla backar. Youds kan komma att göra ett bättre andra år i SHL Upp till bevis.

  Jag oroar mig mer för forwards, det saknas poängspelare för att det ska bli någon topposition i SHL för Lakers.

 3. Benke
  Benke says:

  Bedrövligt. Vad är detta? Har den gode evertsson tappat gnistan? Helt obegriblikt.

 4. Rick
  Rick says:

  +/- statistik misstolkas ofta, finns flera riktigt bra backar som har haft dåligt +/-, varför jo för att de sätts in mot motståndarnas bästa offensiva linor. Till Youds och Lif förra säsongen, Lif hade -71, Youdas spelade mest i laget och hade -20. Antagligen spelade Youds mot motståndarnas bästa spelare och fick därav sämre +/-. Följer inte SHL så noggrant att jag kan säga något specifikt om Youds som spelare, men så mycket hockey kan jag att jag kan se sätta +/- i ett rimlig kontext.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *