En del blir aldrig nöjda

Det känns ibland som att en del blir aldrig nöjda, oavsett vilken spelare som plockas in. Ben Youds är jag tveksam till, men kan bli bra. Janne Pesonen tycker jag var en perfekt värvning med tanke på hur laget ser ut.

Man får ibland känslan av att en del förväntar sig världsstjärnor, Crosby-Malkin-Bäckström-Ovetshkin typen. Jag blev positivt överraskad att Evertsson faktiskt lyckades landa en spelare som Pesonen, som jag är ganska övertygad om att många lag i SHL gärna hade sett i sin laguppställning. Jag har varit, inte kritisk, men lite tveksam till lagets slagkraft, och att det känts lite svagt och tveksamt ut. Många om och men, många unga spelare som vi inte vet vad dom kan bidra med. Många frågetecken som måste rätas ut. I en sådan här ung trupp, med många oprövade kort krävs en extrem balans, med en del rutin och kunskap. Att då i elfte timmen få in en 35 årig finsk forward med extremt mycket rutin från spel världen över och dessutom erfarenhet från SHL, kan ju vara helt avgörande för att en del av våra unga talanger ska få den fart på karriären och sitt hockeykunnande som dom vill och vi behöver.

Lite förvånande dock att man värvar in honom för att ta en centerplats. Men samtidigt, med det CV:t och den långa erfarenheten, och att han gjort bra ifrån sig som center tidigare tydligen gör ju att det kan bli väldigt intressant det här. Jag är väldigt nöjd med den här värvningen. Dessutom är väl Pesonen en ganska bra PP spelare om jag inte missminner mig helt. För mig föll lite mer på plats faktiskt med värvningen av Pesonen och laget känns lite mer komplett. Det vore väldigt häftigt om vi även fick in Jonathan Dahlén i den här truppen också. Jag blve lite gladare, och ser nu fram emot att se det här laget på isen.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *