Isen ligger vit i Vida Arena

Under måndagsförmiddagen kunde jag med glädje konstatera att isen ligger vit i Vida Arena och träningar är i full gång. Kollade först in J20 som åkte av sig de första metrarna på årets is i träningshallen.

Sedan gick jag in i Vida Arena och fick där se ett pojklag som även dom gjorde sitt första ispass för den här säsongen. Efter deras träning spolade Billy isen och sedan kom några ovana A-lagspelare in för att känna på sin utrustning, framför allt nya skridskor. Men även annan utrustning som är nytt och stelt. Men det var ingen obligatorisk träning alls utan bara ett pass för dom som ville känna sig för lite. På isen kunde jag se båda målvakterna, Victor Andrén och Victor Fasth som drillades lite av målvaktstränare Andreas Andersson. De backar som jag registrerade var Arvid Lundberg och Oliver Bohm från förra årets trupp tillsammans med nykomlingarna Peter Andersson, Joel Persson och Daniel Rahimi. Saknades gjorde Eric Martinsson, Ben Youds och Linus Högberg som befinner sig i USA med juniorkronorna.

På forwardssidan var det skralt med spelare som behövde lufta utrustningen lite. Här såg jag bara Adam Brodecki, Nils Carnbäck, Erik Josefsson och Pontus Netterberg. Resten väntar på första officiella träningen imorgon förmiddag kl 11.00. Oroande just nu är rapporterna från USA där man meddelar att Elias Pettersson fick känning av gammal skada i matchen mot USA Blå och spelade inte i nattens match mot USA Vit. Frågan man ställer sig nu är hur allvarligt detta är. En gammal skada på en 18 årig kille känns mindre bra.

En del har sagt att dom vill att jag ska slänga fram hur jag vill att laget ska formeras med de pjäser som finns nu. Så jag gör väl det då.

Så här ser min uppställning ut med nuvarande trupp.

MV
30. Victor Fasth
45. Victor Andrén

Backpar:
64. Eric Martinsson – 48. Daniel Rahimi
52. Arvid Lundberg – 5. Ben Youds
3. Oliver Bohm – 6. Linus Högberg
44. Peter Andersson – 94. Joel Persson

Kedjor:
19. Tuomas Kiiskinen – 87. Robert Rosén – 88. Adam Brodecki
40. Elias Pettersson – 22. Janne Pesonen – 18. Andrew Calof
27. Martin Lundberg – 67. Linus Fröberg – 28. Nils Carnbäck
85. Liam Reddox – 60. Erik Josefsson – 77. Pontus Netterberg

Bänken: 17. Jonas Röndbjerg, 20. Ludwig Wistén,

På backsidan är min tanke ganska rak och enkel, en offensiv och en defensiv. I första backparet har Martinsson som jag tror kommer att bli giftig med polisen Rahimi vid sidan om sig som ser till att ge Martinsson utrymme och sätter skräck i de som vill honom illa ;) I andra backparet står Lundberg för den defensiva biten och banar väg för Youds lite mer offensiva spel som då gärna få ta några steg upp sett till hans CV. Oliver Bohm tog några steg i fjol och där vill jag se att han nyttjar sin storlek mer och se till att skydda och ge Högberg de utrymme han behöver för att vara den konstruktiva av de två. I fjärde är det stora Peter Andersson som ska försöka få oerfarna Joel Persson att bli en offensiv back även i SHL. Kanske att Joel behöver en mer rutinerad back jämte sig med mer skils?

På forwardssidan vill jag skjuta fram Brodecki inledningsvis och ge honom chansen tillsammans med Kiiskinen och Rosén. Det finns mycket potential i den grabben, och han är dessutom rightare vilket Rosén helst vill ha till höger om sig. Pesonen är initialt värvad som center och går då i min uppställning in och styr upp andra kedjan. Han får den stora uppgiften att lotsa superlöftet Elias Pettersson och få honom att ta nästa steg. Samtidigt ska han få igång Calof igen, som han tidigare spelat ihop med i Skellefteå AIK.

Martin Lundberg kommer att bli en jobbig jäkel att möta och jag tycker då det passar alldeles ypperligt att sätta en annan ettrig och jobbig spelare som center jämt Martin, nämligen Linus Fröberg. En spelare som jag uppskattar mer och mer. Jag tror Linus kommer att ta nästa steg den här säsongen. Sedan har jag lite svårt att sätta en ung lovande offensiv spelare som Carnbäck i en fjärde lina. Jag ser inte hur en sådan kille kan utvecklas där. Min uppfattning är att Carnbäck ska spela i minst tredje linan. Klarar han inte av detta, ska han lånas ut, inte placeras i en fjärde lina och spela defensivhockey. Det ser jag ingen mening i. Vår fjärde lina blir nu en hårt jobbande lina, som dessutom kommer att vara boxplayspecialister. Det vore kul att se om Josen och Rödoxen kan bli en ny firma likt Reddox/Lajunen.

Detta tror jag på. Rätt eller fel, ja troligtvis både och skulle jag tro. Nu åker jag iväg några dagar för att titta på Toto i Helsingborg. Nu är vi igång i alla fall. 3 veckor till CHL premiär.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *