Nu är vi snart igång på allvar

Spänningen stiger nu när laget har varit på is dryga veckan och där man även hunnit med teambuilding. Nu är vi snart igång på allvar med Skills Competition i morgon och sedan match på torsdag.

Vid den här årstiden är man nästan som ett litet barn på julafton. Varenda träning är intressant att se på och man försöker föreställa sig hur detta kan komma att se ut när det blir skarpt läge.I morgon ska laget presenteras i Vida Arena när det är dags för årets Skills Competition. De nya spelarna ska få ta emot publikens jubel för första gången när dom ska presenteras. Lag Victor ska möta Lag Victor, så det blir inte så svårt med vilket lag man ska hålla på. Vi kommer att få se prickskytte där Tuomas Kiiskinen, Joel Persson och Erik Josefsson i Team Fasth tar sig an Ben Youds, Janne Pesonen och Andrew Calof i Team Andrén. Mitt tips här är att Team Andrén vinner knappt.

Men även Fasth och Andrén ska få tävla i prickskytte mot varandra. Detta innan strafftävlingen går igång. Elias Pettersson, Tuomas Kiiskinen, Martin Lundberg, Arvid Lundberg, Daniel Rahimi och Ludvig Wistén från Team Fasth ska försöka knäcka Adam Brodecki, Janne Pesonen, Andrew Calof, Nils Carnbäck, Jonas Röndbjerg och Linus Fröberg i Team Andrén. Här tror jag Team Fasth drar längsta stråt.

Efter straffarna ska dom starka grabbarna tävla i just styrka mot varandra genom att dra traktordäck. Och det är Daniel Rahimi, Martin Lundberg och Arvid Lundberg i Team FAsth som ska mäta sig med Oliver Bohm, Peter Andersson och Linus Högberg i Team Andrén. Här känns Team Fasth ganska tunga tror jag. Sen är det teknikbanan som gäller. Här är det skrdskorvirutuoserna som ställs mot varandra. I Team Fasth är det Tuomas Kiiskinen, Elias Pettersson och Joel Persson som ska pröva sin teknik mot Ben Youds, Adam Brodecki och Linus Högberg i Team Andrén. Även här känns Team Fasth svårslaget. Sen kommer man att dela ut ett antal bonusstraffar innan tävlingen avgörs med internmatch. Mitt tips är att Team Fasth vinner totalen.

Efter detta är det vanlig träning på onsdag innan laget förbereder sig för säsongens första match. På torsdag är det dags, då Linköping tar emot i gamla Stångebro Ishall med start kl. 19.00. Det ska bli oerhört intressant att se hur Hallam och Co sätter ihop det första laget. Och det ska bli väldigt intressant att se hur de nya spelarna hantera detta. Vi kan dock utesluta Robert Rosén från både morgondagens Skils som matchen mot Linköping på Torsdag pga en tidigare halsfluss. Robban håller på med rehabträning för att komma på rätt köl igen.

Detta är det som väntar oss närmast. På fredag har vi de första resultatet att titta tillbaka på. Och även om det inte går att dra några slutsatser av en match kan det ändå spekuleras en del. Vad var bra, vad var dåligt. Överraskningar och besvikelser kommer det ju att vara. Men vi vet att mycket kan hända. Tänk på en spelare som Tuomas Kiiskinen när han kom. Det var många röster som höjdes att han skulle skickas bort. Det tror jag ingen tycker idag. En spännande tid väntar. Syns på Skills i morgon alla!

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *