TPS står för motståndet i ett oroligt Åbo

GAMEDAY
TPS står för motståndet ikväll i ett oroligt Åbo som vi kunnat läsa om nu i eftermiddag. Något som verkar vara en terrorattack har skett i centrala delarna av Åbo under eftermiddagen.

Med en viss oro och ledsamhet ser man fram emot säsongens andra träningsmatch, då Växjö Lakers gästar TPS Åbo i Gatorade Center. Om händelserna i centrala Åbo på något sätt påverkar matchen får vi se. Matchstart är satt till kl. 18.30 svensk tid.

Vilka som är aktuella för spel vet vi egentligen ingenting om heller. Vi vet så mycket att Robert Rosén varit i full träning och har sedan återkomsten bildat lina ihop med Elias Pettersson och Martin Lundberg. Vi får de om denna kedja även spelar ikväll. En andra lina vi sett på träningarna sista tiden är den med Pesonen som center tillsammans med Kiiskinen och Andrew Calof. Vidare har Carnbäck huserat tillsammasn med Josen och Reddox, samt Linus Fröberg som center mellan Adam Brodecki och Pontus Netterberg. Blir intressant att se om dessa kvarstår och om Adam Brodecki visar samma entusiasm som senast mot Linköping.

På backsidan har vi åter skadeproblem med Ben Youds som befaras borta 4-6 veckor, och riskerar då att missa premiären i SHL samt grundseriematcherna mot Liberec och Davos i CHL. Givetvis inte alls bra att vi redan nu får en långtidsskada, och på en back dessutom, där vi i mitt tycke ser aningen tveksamma ut. Men detta ger ju givetvis övriga mer ansvar och chanser, vilket vi hoppas dom tar. Ganska säker kommer vi även få se Victor Andrén i spel under dagarna i Finland.

Nu hoppas vi bara att säkerheten är bra kring laget och att man håller sig inomhus, med tanke på eftermiddagens händelser i centrala Åbo.

Matchstart kl. 18.30 svenska till i Gatorade Center, Åbo
Matchen sänds via stream här

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *