Stundtals alldeles lysande

Seger även i det andra mötet med Schweiziska HC Davos och måste säga att spelet är stundtals alldeles lysande faktiskt. Men det är som vanligt näst intill omöjligt att veta hur detta står sig när allvaret börjar.

 

Gruppen känns enormt stark och det finns sådan otrolig spetskompetens i detta lag som vi nog sällan skådat. Redan nu har vi spelare som Elias Pettersson, Janne Pesonen och Tuomas Kiiskinen som sticker ut och visar upp sig varenda match. Våra unga spelare så som Linus Högberg, Jonas Röndbjerg och Nils Carnbäck spelar som dom aldrig någonsin gjort nått annat. Adam Brodecki, Erik Josefsson och Pontus Netterberg är ytterligare tre spelare som jag tycker mig se en ny nivå i.

På backsidan fortsätter Joel Persson att imponera. Visst saknas det en del, framför allt det defensiva spelet, men det kommer. Det måste ges tid bara. Rahimi är majestätisk och precis det ankare vi behöver längst bak. Oliver Bohm ser spelsugen ut och är en stabil backpjäs som är väldigt nyttig. Arvid Lundberg och Erik Martinsson har lite svårt att komma igång, men jag tror dom bara är lite slowstarters. Dom kommer att vara ovärderliga för oss framöver.

Egentligen har inte Davos en enda chans. Det är egentligen bara när Lakers slappnar av och ger gästerna utrymme som matchen blir jämn. Vi har ett antal sekvenser i matchen där Davos fullständigt går på tänderna. Ett resultat av detta visar sig i antalet utvisningar dom tar. När man inte hänger med tar man till regelvidriga tag, så är det bara. Igår fick vi se några riktiga läckerheter, bl.a i PP.

Med gårdagens seger ska slutspelsplatsen vara i hamn. Efter morgondagens match mot Liberec har vi bara två matcher kvar mot slagpåsen Cardiff, vilka vi alla kräver 6 poäng mot. Och med de 6 poängen är vi garanterade en plats i slutspelet. Ny match imorrn när tjeckiska Liberec kommer på besök till Vida Arena.

Sammanfattning CHL Gruppspel omgång 3
Växjö Lakers – HC Davos 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)

Period 1.
04.40 0-1 Magnus Nygren (Enzo Corvi)
07.22 1-1 Adam Brodecki (Arvid Lundberg, Erik Josefsson)
17.08 2-1 Nils Carnbäck (Martin Lundberg, Robert Rosén)

Period 2.
33.39 2-2 Broc Little (Marc Wieser, Magnus Nygren)
39.38 3-2 Joel Persson (Janne Pesonen, Elias Pettersson)

Period 3.
41.42 4-2 Martin Lundberg (Adam Brodecki, Pontus Netterberg)
53.11 4-3 Dario Simion (Magnus Nygren, Broc Little)
54.08 5-3 Janne Pesonen (Tuomas Kiiskinen, Elias Pettersson)

Utv: VLH 4×2, HCD 9×2
Skott: 33-31
Publik: 5350 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *