Vissa saker gör mig bedrövad och förbannad

Vissa saker gör mig bedrövad och förbannad när det gäller hockey. Saker jag har oerhört svårt att förstå. Om det är regelverket som är så korkat gjort eller om det är domarkapaciteten som är så dålig vet jag inte.

Men att ett lag som ligger under ibland kan få för sig att spela lite fulare, med tjuvnyp och så är man väl ganska van vid. Ett test också för laget som blir utsatt hur kyligt man kan agera när man får detta över sig. Men att spela på gränsen till rent våld hör inte hemma på isen, samt att jag tycker det är regelverket sak att se till att ett lag som agerar på det sättet absolut aldrig någonsin vinner fördel av det. Om nu domarna gör rätt eller inte det vet jag inte, men gör dom det så är ju regelsystemet ett stort rått skämt.

Liberec ligger under med 3-0, man byter målvakt och samtidigt kommer man ganska tydligt överrens om att ställa till rejält med jävelskap för hemmalaget. Först får Rahimi en rejäl snytingpå mittplan och ger igen med en crosschecking som följs upp av ett slagsmål där fler spelare från Liberec är på Rahimi. Allt slutar med en tvåa på Liberec och en 2+2 på Rahimi och spel 4 mot 5 för gästerna. Förlorare=Lakers. I nästa läge blir Robert Rosén överkörd i defensiv zon med en armbåge mot huvudet. Domarna lyfter armen och blåser. I samma veva fullföljer puckhållande tjeck med ett skott mot Fasth långt efter signalen hörts.

Peter Andersson brinner till, givetvis som man ska göra i ett sådant läge. Sånt får aldrig bara accepteras. Vad vi sett så långt är alltså två förseelser från gästerna där vi vet att den första blir en utvisning. Peter Andersson och tjecken som skjutit mot Fasth efter avblåsning hamnar i en brottningsmatch. Jag är 100 % säker på att detta ska generera ett PP för Lakers. Men resultatet blir följande: Stranský som kör över Rosén får 2 minuter för, hör och häpna, interference?? Visst, Rosén är inte puckförare, men va fan, interference?? Peter Andersson åker 2 minuter för roughing när han berättar för Jasék att det inte är okey att skjuta mot vår målvakt efter signal. Jasék då, ja han får också åka och sätta sig. Men han får 10 minuter personligt för osportsligt uppträdande. Japp, så är det. Han ser snyggt till att jämna ut det som skulle blivit ett PP för hemmalaget och istället blir det 4 mot 4. Och i denna spelform kommer reduceringen till 3-1. Strax efter åker Elias för för många spelare på banan och vi har 3-2.

Vad händer med regelverket och våra domare på isen. Vad händer?? Jag tror inte jag kan har varit själv i arenan att se tjecken som i på banans nordvästra hörna står och matar knytnävsslag bakifrån i njurarna på en Lakersspelare. Jag är ganska övertygad om att MINST en av huvuddomarna också såg det. Sen ser vi alla hur Tuomas Kiiskinen blir överkörd med en klubba mot huvudet och troligtvis hjärnskakning och borta minst en vecka. Alla våldsamma saker som klubbor och nävar i ansiktet på Elias Pettersson. Allt verkar vara helt okey? Sånt här gör mig så förbannad, ursinnig rent ut sagt. Har faktiskt svårt att känna någon jätteglädje över den segern som till slut kändes som rättvisa skipades.

Att den här matchen vändes har helt och hållet med att Liberec helt enkelt tilläts spela på ett sätt som jag inte tycker hör hemma på en hockeyplan. Jag tycker regelsystemet och och domarna ska göra sitt jobb. Regelsystemet ska se till att lag inte på något sätt gynnas i utvisningssituationer och domarna måste visa mer känsla. Första gången i år jag blir riktigt förbannad av det jag ser tillåtas ute på banan. Jag är glad att Elias Pettersson kom ut från matchen helskinnad, det gjorde inte Kiiskinen. Frågan är nu hur länge han är borta?

Matchen i sig tycker jag går i vågor. Men jag tycker Lakers är det klart bästa laget, och jag tror den här matchen aldrig hade blivit spännande om inte Liberec tjänat på sina tilltag.

Sammanfattning CHL Gruppspel Omgång 4.
Växjö Lakers – Bílí Týgrí Liberec 6-3 (1-0, 2-2, 3-1)

Period 1.
10.43 1-0 Pontus Netterberg (Oliver Bohm, Peter Andersson)

Period 2.
27.00 2-0 Elias Pettersson (Joel Persson, Janne Pesonen)
27.20 3-0 Eric Martinsson (Robert Rosén, Martin Lundberg)
35.07 3-1 Martin Bakos (Michal Bulír, Filip Pyrochta)
36.38 3-2 Petr Jelínek (Martin Bakos, Martin Sevc)

Period 3.
42.38 3-3 Krystof Hrabík (Utan ass.)
54.15 4-3 Jonas Röndbjerg (Linus Fröberg)
56.06 5-3 Jonas Röndbjerg (Utan ass.)
58.04 6-3 Robert Rosén (Utan ass.)

Skott: 22-23
Utv: VLH 10×2, LIB 10×2 + 1×10
Publik: 5350

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *